EXCLUSIV  NEAR MISS corporații. Ce se întâmplă o dată la trei luni

În multe dintre corporațiile din București există reguli stricte și nimeni nu se abate de la ele, lucru pe care nu prea îl veți găsi în companiile românești.

De exemplu, angajatorii de la corporații vor să fie siguri că angajații lor nu pățesc nimic - nici în drum spre muncă, nici la locul de muncă. Din acest motiv, o dată la trei luni sau o dată la șase luni, în funcție de întreprindere, tinerii care lucrează acolo sunt rugați să facă o listă pentru "Near Miss", în traducere liberă, accidente potențiale.

Așadar, este vorba despre o situație neplanificată care are ca potențial, de exemplu, vătămarea corporală sau deteoritatea echipamentului cu care se lucrează. Ideea pe care se bazează "Near Miss" este lecția învățată, adică ce trebuie să facem astfel încât să evităm incidentele. În acest mod, sunt analizate evenimentele expuse, se identifică respectivele cauze și se discută despre factorii care pot ameliora o plângere, totul într-un proces de îmbunătățire continuă. Prin "Near Miss" se strâng suficiente date pentru ceea ce se numește siguranța la locul de muncă. Astfel de rapoarte îmbunătățesc relațiile între colegi și încurajează munca în echipă pentru a crea un mediu de lucru mai sigur. 

Ce poate scrie un angajat în rapoartele "Near Miss"

M-am întrebat ce poate să scrie un angajat dintr-o corporație o dată la trei luni la capitolul "Near Miss" și am aflat că dacă nu ai trecut printr-o situație pe care ai identificat-o drept un pericol, atunci trebuie să inventezi, să-ți imaginezi un lucru care ți-ar putea pune viața în pericol. 

De exemplu, un angajat de la o corporație din București mi-a spus că a scris că într-o anumită zi, podeaua a fost umedă și ar fi putut aluneca sau că, în drum spre serviciu există un semafor pe care nimeni nu-l respectă și astfel se pot produce accidente sau că la baie nu este suficient de curat sau că nu s-a auzit, la nu știu ce etaj, o alarmă pentru incendiu. În toate cazurile, angajatul trebuie să scrie cine consideră că se face responsabil pentru fiecare situație în parte.

Dar ce scrie peste trei luni dacă nu a pățit nimic și dacă nu a identificat nicio problemă? Păi, cum vă spuneam înainte, inventează, scopul fiind de a elimina orice potențial pericol, dar trebuie să inventeze o situație astfel încât să nu fie vinovat degeaba un om. Mai precis, să nu spună că la baie nu era hârtie igienică, iar femeia de serviciu să fie trasă la răspundere degeaba, fără să fie vinovată.

[citeste si]

Oricât de bizară vi s-ar părea o astfel de procedură, gândiți-vă că salvează vieți și ar trebui aplicată în toate instituțiile, nu doar în anumite corporații. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel