Morar îndeamnă procurorii DNA să concureze pentru posturile marilor parchete

morar daniel dece
morar daniel dece

Fostul șef al DNA, actual prim-adjunct al procurorului general al României, Daniel Morar, le recomandă procurorilor anticorupție să participe la selecția organizată de ministerul Justiției pentru numirea procurorului general și procurorii șefi ai DNA și DIICOT.

Daniel Morar îi îndeamnă pe procurorii DNA să încerce obținerea unui post de procuror-șef, ”considerând că experiența în combaterea corupției și rezultatele obținute sunt argumente în ocuparea unei astfel de funcții”.

Morar apreciază în mod deosebit activitatea procurorilor din cadrul Secției judiciar penale care au susținut în instanțe dosare foarte grele.

Daniel Morar a fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție timp de șapte ani, până în doi octombrie 2012.  El a decis să nu se înscrie în procedura de selecție a procurorului general al României și șeful DNA declanșată de ministrul Justiției în toamna lui 2012, numind procesul o ”farsă”.

În urma procedurii din octombrie, Mona Pivniceru i-a propus pe Tiberiu Niță și Ioan Irimie pentru posturile de procuror general și procuror-șef al DNA, care au primit aviz consultativ negativ din partea CSM, aviz urmat de decidentul final, președintele Traian Băsescu.

Ministrul Justiției. Mona Pivniceru, a dat un termen de cinci zile procurorilor din conducerea Ministerului Public să facă propuneri pentru conducerea marilor parchete. Termenul a expirat luni, 25 februarie. A doua zi, Mona Pivniceru a declarat că săptămâna viitoare va declanșa procedura de selecție, precizând că are 30 de nume de procurori-candidați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel