Milenialii, mai săraci decât părinţii lor. Datorii, credite şi crize financiare, după pandemie

Pexels
Pexels

Membrii seniori ai generației milenialilor, care împlinesc 40 de ani, nu sunt la fel de bogați ca părinții lor. O arată o analiză economică realizată peste ocean. 

În aproape orice mod măsurabil, generația milenialilor din SUA, care a ajuns la vârsta de 40 de ani, se descurcă mai rău din punct de vedere financiar decât generațiile precedente, susține Bloomberg. Mai puțini millennials dețin case, față de părinții lor la aceeași vârstă, dar au şi mai multe datorii. 

Acum, dacă sunt de crezut predicțiile unui boom economic pe termen lung, post-COVID, aceasta ar putea fi ultima oportunitate pe care o generație întreagă o are pentru a-și construi o avere înainte de a ieși la pensie.

„Sunt mai bine decât tatăl meu? Nu cred că pot spune da”

Pentru Kellie Beach, un avocat specializat pe domeniul imobiliar, care a împlinit 40 de ani în aprilie, asta înseamnă să înceapă să-și achite datoriile de pe cardul de credit. Beach a pendulat între perioadele de creștere a soldurilor și achitarea tuturor datoriilor. „Am rămas pe linia de plutire cu cardurile de credit”, a spus ea. „Eram obișnuită să depășesc puțin cheltuielile”. Pandemia a determinat-o să se uite către obiceiurile ei.

„Nu voi mai fi în acest loc. Abia aștept să scap de această datorie. Abia aștept să economisesc pentru fondul meu de urgență și să investesc din nou ", a spus ea.

În aprilie, la o lună după împlinirea a 40 de ani, Dustin Roberts și-a cumpărat prima casă. El era mai în vârstă decât părinții săi când au devenit proprietari de casă pentru prima dată: mama lui de 20 de ani și tatăl său de 30 de ani. Nu a reușit să economisească mai repede pentru o plată în avans, deoarece banii s-au dus către ratele împrumutului studențesc. Mai are 38.000 de dolari în datorii ale creditului de studii la San Diego State University.

„Tatăl meu a încercat întotdeauna să-mi spună cât de important era să cumperi o casă, acesta fiind un mod de siguranță financiară pentru el”, a spus Roberts, care lucrează în vânzări la Milwaukee Tool din Savannah, Georgia. „Fac mai mult decât a făcut tatăl meu, dar sunt mai bine? Nu știu dacă pot spune da."

Punctele cheie ale carierei lor, zguduite de recesiuni

Cei mai în vârstă mileniali americani - născuți în 1981 - împlinesc 40 de ani anul acesta. Membrii mai în vârstă ai generației, numiți recent în glumă drept „geriatric millennials”, au ajuns la această vârstă în timpul unei lungi perioade de prosperitate din anii 1990, cea de-a doua cea mai lungă perioadă de expansiune din istoria SUA, când șomajul scădea constant. Dacă milenialii își amintesc o recesiune din copilărie, ar putea fi una scurtă în 1990, în care economia s-a contractat sub 2%.

Dar, de la intrarea în vârstă adultă, au fost afectați de recesiuni majore în faze critice ale dezvoltării lor financiare: aveau 27 de ani când Lehman Bros. a dat faliment și Marea Recesiune a săpat, chiar în perioada când ar fi trebuit să se stabilească pe piața muncii. „Marea recesiune i-a destabilizat pe toți pentru o perioadă”, a spus William Gale, membru în programul de studii economice de la Brookings Institution. „A provocat șomaj. A provocat o creștere lentă a salariilor. A îngreunat acumularea bogăției.”

Apoi, pe măsură ce milenialii au atins punctul culminant din cariera lor în care oamenii trec în mod tradițional la roluri manageriale cu plăți mai mari, pandemia a lovit. În 2020, economia SUA s-a contractat cu 3,5%. Când cei mai în vârstă Baby Boomers au împlinit 40 de ani în 1986, economia SUA s-a extins cu o rată de 3,5%.

Acum, economia SUA își revine din nou, cu sectoare precum vânzările cu amănuntul și producția mai puternice decât erau înainte de pandemie. Stocurile sunt la un nivel record, iar bogăția crește - în special pentru cei mai bogați americani. Rămâne de văzut dacă locurile de muncă și salariile vor ajunge trendul din urmă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel