Martina Navratilova, despre suspendarea Simonei Halep: ”Este singura instanță în care ești judecat vinovat până când îți poți dovedi nevinovăția”

FOTO: DC News
FOTO: DC News

Martina Navratilova a reacționat în cazul suspendării de 4 ani a Simonei Halep.

Martina Navratilova (66 de ani), fost lider mondial al tenisului feminin, a reacționat după suspendarea primită de către Simona Halep după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open anul trecut.

Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a anunțat suspendarea româncei pentru 4 ani, începând cu octombrie 2022, decizia fiind făcută publică la mai bine de două luni de la audierile Simonei Halep.

În timp ce mai mulți jucători și antrenori, actuali și foști, și-au exprimat părerea pe această temă, Navratilova, câștigătoarea a 18 titluri de Grand Slam, a făcut o afirmație importantă în privința româncei.

”Întotdeauna am vrut să acord beneficiul îndoielii sportivului. Chestiunea cu drogurile este nașpa, deoarece este singura instanță în care ești judecat vinovat până când îți poți dovedi nevinovăția. Ca atlet - chiar dacă este legal - cu efectele secundare ale acestui medicament nu văd pe nimeni care să vrea să ia”, a spus Martina Navratilova într-o postare pe X, fost Twitter.

Simona Halep: ”Am fost în șoc total”

Simona Halep, în toată perioada de la suspendarea provizorie, și-a declarat nevinovăția. Mai mult, după ce primit verdictul din partea ITIA, sportiva a afirmat că decizia a fost luată fără dovezi.

”Când am primit decizia, am fost în șoc total. Nu-mi venea să cred că m-au suspendat patru ani. Nu au găsit nimic rău în sângele meu. Este o nebunie că au luat această decizie cu tot ceea ce a prezentat echipa mea. M-au judecat pe baza unor scenarii. Nu există nicio dovadă. Este pur și simplu o nebunie", a declarat ea pentru Front Office Sports, potrivit Eurosport.

Citește și: Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, a spus de ce încă nu s-a făcut apel la TAS în cazul suspendării pentru dopaj

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel