Cum arată mănăstirea la care ar fi stat Iulia Ionescu

Detalii controversate apar în cazul Iuliei Ionescu, eleva olimpică din Capitală, care a fost dată dispărută timp de patru zile și pentru a cărei găsire vicepremierul Gabriel Oprea a convocat celula de criză.

Iulia Ionescu, în vârstă de 15 ani, care a dispărut miercuri din Capitală, a fost găsită sâmbătă într-un tren cu care venea de la Suceava la Bucureşti.

Înainte de a fi predată părinților, eleva Colegiului Național Sfântul Sava a fost audiată la Poliție. Adolescenta a mărturisit că a stat la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din localitatea Dorna Arini, Suceva, scrie ziarulring.ro.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat, sâmbătă seară, pentru Mediafax că, în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor infirmă că fata ar fi fost la vreo mănăstire din judeţul Suceava.

Mărturia fetei este infirmată și de către stareța mănăstirii Dorna-Arini, dar și de angajații asezământului monahal.  "Nu o ştiu..." a răspuns maica stareţă când a fost întrebată dacă a văzut-o pe Iulia, potrivit digi24.ro. "Nu a fost deloc aici", a mai spus aceasta. "Nu, aici nu a fost. De când sunt aici nu am vazut-o. Nu.", a declarat şi un angajat al mănăstirii.

Mănăstirea Dorna-Arini oferă cazare de lux pentru pelerini

Ctitorie a IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Mănăstirea Dorna-Arini situată la aproximativ 5 kilometri de stațiunea Vatra Dornei a fost sfinţită pe data de 20 octombrie 2004 de către Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului şi PF Teoctist.

Aleea de la intrarea în mănăstire este pavată cu pietre de râu, iar scările și fundația celor trei clădiri sunt pavate cu marmură. Intrarea duce către o fântână arteziană, în spatele căreia sunt situate biserica, arhondaricul și o cabană cu cinci etaje în care se găsesc chiliile și trapeză. Mănăstirea le oferă pelerinilor posibilitatea de a se caza în camere moderne, dotate cu televizoare şi mobilier de cea mai bună calitate. În martie 2011 s-a inaugurat în incinta mănăstirii o Bază de tratament medical recuperator, ridicând capacitatea de cazare a întregului complex turistic la 80 de locuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel