Klaus Iohannis în dezacord cu CCR privind pragul la abuzul în serviciu

Klaus Iohannis spune că nu ar trebui să fie introdus un prag valoric al pagubei în definiția infracțiunii de abuz în serviciu din Codul Penal. Declarația peședintelui Klaus Iohannis este opusă deciziei CCR, care cere Parlamentului  să aleagă un prag valoric pentru că lipsa acestuia permite interpretări şi aplicări arbitrare/aleatorii ale legii din partea procurorilor.

„Aud tot felul de teorii în spațiul public și nu pot să nu spun că mă tem și aici de ciopârțiri ale legislației în vigoare. Mă gândesc la prag. Nu cred că trebuie să existe un prag valoric pentru a defini un abuz în serviciu. Abuzul poate sa fie si contra intereselor publice și așa ceva este greu de cuantificat. Este nevoie de o discuție aprofundată și de bună-credință, or această bună-credință este greu de găsit", a afirmat seful statului, întrebat daca este ingrijorat de viitoarea definitie a abuzului in serviciu.

CCR, într-o motivare publicată în Monitorul Oficial, considera că Parlamentul „are obligaţia de a reglementa pragul valoric al pagubei şi intensitatea vătămării dreptului sau interesului legitim rezultate din comiterea faptei în cuprinsul normelor penale referitoare la infracţiunea de abuz în serviciu, pasivitatea acestuia fiind de natură să determine apariţia unor situaţii de incoerenţă şi instabilitate, contrare principiului securităţii raporturilor juridice în componenta sa referitoare la claritatea şi previzibilitatea legii".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel