Recent suspendat din CSM, judecătorul Adrian Neacşu acuză fosta conducere a Consiliului din 2012 a CSM că s-a implicat direct în sprijinirea lui Traian Băsescu în perioada campaniei pentru referendum.
Judecătorul Adrian Neacşu, a trimis zilele trecute Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor o sesizare prin care solicită ca parlamentarii să demareze o anchetă în privinţa legalităţii interceptării convorbirilor sale şi mai solicită şi aflarea serviciului secret care a efectuat interceptările. De asemenea, Adrian Neacșu a făcut o serie de declaraţii la realitatea TV, care în mod normal ar trebui să arunce în aer un segment al scenei politice. Neacşu a spus, cu subiect şi predicat că fosta conducere a CSM, Alina Ghica – preşedinte şi Oana Hăineală – vicepreşedinte, l-a susţinut direct pe Traian Băsescu în perioada în care acesta era suspendat.
Iată câteva fragmente din ce a declarat Adrian Neacşu la Realitatea TV:
„Undeva la jumătatea anului trecut a izbucnit pentru prima oară oarecare neînţelegeri în cadrul CSM, care nu au fost la acel moment cunoscute public. Au fost tensiuni interne legate de evenimentele curente în acea perioadă şi ştiţi cu siguranţă că mă refer la problema suspendării preşedintelui. În interiorul consiliului, în acel moment, am ridicat anumite semne de întrebare despre modul în care conducerea de atunci a Consiliului Superior înţelegea să iasă în spaţiul public şi să sprijine una dintre părţile aflate în conflictul politic, ca să nu spun direct”, a declarat fostul judecător al CSM.
După acest eveniment, Neacșu a avut informații că este atent supravegheat și se strângea probe despre activitatea lui.
Calculatoarele incomozilor din CSM, atacate informatic
Judecătorii din CSM care se aflau în opoziţie faţă de gruparea Hăineală-Ghica au încercat să informeze Comisia Europeană şi câteva ambasade despre adevarata stare de fapt din CSM, deoarece presa portocalie dezinforma. Ce s-a întâmplat când s-a încercat transmiterea de informaţii către oficialii europeni, ţine de filmele de acţiune americane.
Adrian Neacşu declară că "Secţia pentru Judecători s-a întâlnit, la un moment dat, cu asociaţiile profesionale din justiţie şi, împreună, am hotărât să avem o poziţie faţă de scandalul care, atunci, era în floare, legat de alegerea doamnei Hăineală, drept preşedinte al CSM şi, printre altele, am hotărât, împreună, să comunicăm situaţia reală din sistemul judiciar - începuseră şi revocările în instanţă şi era o întreagă dezinformare în presă, apropo de acest lucru...
Câteva zile, vorbim de luna ianuarie, câteva zile, aproape o săptămână, pur şi simplu, calculatoarele de la unul din etajele CSM, de unde noi încercam să facem aceste comunicări, cădeau pe rând şi eu am spus în sesizare că a fost un atac grosolan, pentru că vedeam efectiv cum se şterg adresele de mail, după ecran, deci, nu au scos, nu ştiu, pur şi simplu, firele din priză, să nu mai meargă calculatoarele şi să dăm vina pe nu ştiu ce pană de curent. Nu, pur şi simplu, sub ochii noştri, se ştergeau adresele de mail. În legătură cu acest lucru, sigur că n-am văzut numai eu, au văzut toţi membrii CSM, ne-am pus mâinile în cap - ai Secţiei pentru Judecători, vorbesc - ne-am pus mâinile în cap, ne-am dat seama că se întâmplă ceva extrem de grav, ne-am speriat, dându-ne seama că facem obiectul unui atac, până la urmă, al... nu îmi dau seama... trebuie să fie un serviciu, bănuiesc, nu erau nu ştiu ce hackeri care au venit să atace informatic Consiliul.
Ce a solicitat Adrian Neacșu Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor
„Va rog sa verificati, printre altele si in urma situatiei de fapt pe care o voi prezenta, urmatoarele:
1. daca subsemnatul Adrian Toni Neacsu, respectiv vreun alt membru al Consiliului Superior al Magistraturii am facut sau facem obiectul unui mandat (autorizare) pe securitate nationala in conditiile art 13 din Legea nr. 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei.
2. daca subsemnatul Adrian Toni Neacsu sau vreun alt membru al Consiliului Superior al Magistraturii am facut sau facem obiectul activitatilor prevazute in art 9 si 10 din Legea nr. 14/1992 privind organizarea si functionarea Serviciului Roman de Informatii, in vederea stabilirii unor amenintari la adresa sigurantei nationale.
3. ce serviciu de informatii a intocmit procesele verbale din datele de 10 si 17 ianuarie 2013 in dosarul nr. 3/P/2013 aflat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justie – Directia Nationala Anticoruptie, in baza carei autorizatii si daca s-au respectat intocmai prevederile legale care reglementeaza activitatea acestuia, inclusiv in ce priveste folosirea acestora pentru a declansa un proces penal.
Textul integral al sesizării depuse la Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor poate fi citit AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu