Inundații masive în China. Aproape 60.000 de persoane evacuate - VIDEO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Au avut loc inundații puternice în China.

Autoritățile au evacuat aproape 60.000 de persoane din casele lor din Guangdong, în timp ce zile de ploi abundente au provocat inundații masive în cea mai populată provincie din China.

Unsprezece persoane au fost date dispărute, în timp ce până în prezent nu au fost raportate victime.

Imagini difuzate de mass-media de stat și pe Internet arată mari suprafețe de teren inundate și salvatori care transportă oameni pe bărci de salvare în apă până la brâu.

Mai multe râuri importante au ieșit din matcă, iar autoritățile monitorizează îndeaproape nivelurile ”periculos de ridicate” ale apei.

Foto: Agerpres

O mare parte din provicinia Guangdong face parte din delta joasă a Râului Pearl, care este predispusă la inundații din cauza inundațiilor din bazinele hidrografice, a creșterii nivelului mării și a valurilor de furtună.

Delta este o bază importantă de producție în China și una dintre cele mai dens populate regiuni ale țării, numai în Guangdong locuind aproximativ 127 de milioane de persoane.

Capitala provinciei, Guangzhou, precum și orașele mai mici Shaoguan și Heyuan au fost printre cele mai afectate.

Fără energie electrică

În întreaga provincie, aproximativ 1,16 milioane de gospodării au rămas fără energie electrică în weekend, dar 80% dintre acestea au fost alimentate din nou cu energie electrică până duminică seara.

Zborurile au fost anulate și întârziate pe Aeroportul Internațional Baiyun din capitala Guangzhou din cauza ploilor, în timp ce în cel puțin trei orașe s-a ordonat închiderea școlilor.

Zeci de locuințe din provincie s-au prăbușit sau au fost grav avariate, iar autoritățile estimează pierderi economice directe de aproape 140,6 milioane de yuani (19,8 milioane de dolari).

Videoclipuri distribuite pe Internet arată torenți care se deplasează rapid și prăbușesc ziduri și poduri.

Autoritățile meteorologice din China au avertizat că ploile abundente vor continua în Guangdong și în zonele de coastă din Fujian, statul vecin, cel puțin până marți.

Ploi ”moderate până la puternice” sunt așteptate în alte părți ale țării, inclusiv în Beijing, Tianjin și Heibei.

În iulie anul trecut, capitala Chinei, Beijing, și provinciile învecinate, precum Hebei, au fost inundate de ploi abundente și inundații după ce o serie de taifunuri venite dinspre Oceanul Pacific au ajuns pe teritoriul țării.

În acea săptămână, capitala chineză a înregistrat cele mai multe precipitații din ultimii 140 de ani, informează BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel