Guvernul investighează cum au ajuns în România trenurile cancerigene

Vagon CFR
Vagon CFR

Primul-ministru Victor Ponta a trimis Corpul de Control al Guvernului să investigheze modul în care la CFR Călători au ajuns vagoanele de tren cancerigene, care conțin azbest printre componente. Asta după ce, în urmă cu aproape două săptămâni, compania anunţa că într-adevăr există fibre de azbest, cancerigene. 

Autoritatea Feroviară Română a transmis ulterior că vagoanele respective vor fi retrase, iar compania care le-a produs va fi dată în judecată, potrivit antena3.ro.

Prezenţa azbestului, o substanţă cancerigenă interzisă în Uniunea Europeană încă din 2005, a fost descoperită din întâmplare, în urma unor reparaţii. Echipa de anchetatori de la Guvern va verifica şi activitatea CFR Călători începând cu anul 2006. Povestea trenurilor cancerigene ajunse în România a început în anul 2006, când CFR Călători a început să aducă pe şinele româneşti vagoane folosite, din Franța. Este vorba despre rame electrice Z6100, cunoscute în rândul pasionaţilor ca "franţuzoaicele". În total, 38 de garnituri, toate căptuşite cu azbest la fabricare. Dintre acestea, opt încă circulă în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel