"Guvernanții să răspundă!". Apel din PSD către CSM, Guvern și Ministerul Justiției

Comisia juridică, de disciplină și imunități din Camera Deputaților a amendat OUG prin care intrarea în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice a fost amânată cu un an și a decis ca legea să intre în vigoare în 30 septembrie. 

Ana Birchall, inițiatoarea legii a subliniat, marți, potrivit unui comunicat de presă: "Fiecare zi care trece fără ca legea insolvenței să intre în vigoare este o greșeală și un deserviciu adus românilor sufocați de datorii. Așa cum am susținut de la început, prorogarea termenului de intrare în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice a fost o greșeală. Argumentele invocate de Guvern și de Consiliul Superior al Magistraturii pentru amânarea intrării în vigoare sunt aceleași pe care le-am auzit în discuțiile din comisii când am lucrat împreună pe această lege în ultimii doi ani de zile. De aceea, fac un apel la toți factorii de decizie și  la toate instituțiile implicate, Guvern, Consiliul Superior al Magistraturii și  Ministerul Justiției, să definitiveze toate măsurile necesare pentru ca Legea insolvenței persoanelor fizice să intre în vigoare la sfârșitul lunii septembrie a.c. Problemele invocate de Guvern în decembrie și care au stat la baza ordonanței de prorogare a termenului de intrare în vigoare a legii puteau  fi rezolvate cu celeritate, într-un timp mai scurt de 1 an de zile. Necesitatea intrării în vigoare cât mai curând a Legii nr. 151/18.06.2015, Legea privind procedura insolvenței persoanelor fizice este reclamată de realitatea din România, astfel încât debitorii de bună credință, aflați în necaz financiar, să poată să fie ajutați și să nu mai stea cu frica în sân de teamă că își pot pierde agoniseala de o viață sau că pot fi executați silit". 

"Guvernanții să răspundă"

Deputat PSD a adăugat: "Observ că după 2 ani de bătălii în diverse comisii tocmai pentru ca această lege, singura în 25 de ani, să fie adoptată, din 2015 de când această lege a fost votată de Parlament și promulgată de Președinte, periodic se invocă aceleași motive pentru ca în Romania să nu existe legea insolvenței persoanelor fizice. Și mă întreb de ce? De ce românii, debitorii de bună credință, aflați în necaz financiar, să nu poată beneficia de un instrument legal de protecție, modern și flexibil, existent în toată lumea occidentală? De ce se tergiversează și este blocată o altă lege inițiată de mine și anume conversia creditelor? De ce nu sunt transpuse în legislația națională prevederile Directivei 17, o directivă a cărei intrare în vigoare a fost salutată de statele europene? Răspunde cineva pentru faptul că din martie, de când această directivă trebuia transpusă în legislația națională, România riscă declanșarea procedurii de infringement, iar românii nu pot beneficia de prevederile acestei directive ca orice cetățean european? Sunt întrebări la care actualii guvernanți trebuie să răspundă!". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel