Google trebuie să plătească 700 de milioane de dolari într-un acord cu SUA. Compania trebuie să permită o competiție mai mare în magazinul de aplicații Play

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Într-un acord cu SUA, Google trebuie să plătească 700 de milioane de dolari.

Google a fost de acord să plătească 700 de milioane de dolari și să permită o concurență mai mare în magazinul său de aplicații Play, conform condițiilor unui acord de soluționare a litigiilor antitrust cu SUA și consumatorii, depus în instanța federală luni.

În plângerile separate, Departamentul de Justiție și zeci de state au acuzat Google în 2020 că abuzează de dominația sa în căutările online prin presupusa afectare a concurenței prin acorduri cu operatorii de telefonie mobilă și producătorii de smartphone-uri, care au făcut din Google Search opțiunea implicită sau exclusivă pe produsele utilizate de milioane de consumatori. Plângerile au fost în cele din urmă consolidate într-un singur caz.

”Astăzi, detaliile unui acord încheiat în septembrie cu procurorii generali ai statelor au fost făcute publice”, a declarat un purtător de cuvânt al Google într-un comunicat.

Potrivit acordului și declarației companiei: „Google va plăti 630 de milioane de dolari într-un fond de soluționare care va fi distribuit în beneficiul consumatorilor conform unui plan aprobat de instanță.”

Fond de 70 de milioane de dolari

Alte 70 de milioane de dolari vor fi plătite într-un fond folosit de state, conform acordului depus într-o instanță federală din San Francisco. Conform acordului, 102 milioane de consumatori vor beneficia de acest fond.

„Fiecare consumator eligibil va primi cel puțin 2 dolari și va primi plăți suplimentare proporțional cu cheltuielile lor în Google Play în perioada cuprinsă între 16 august 2016 și 30 septembrie 2023”, se menționează în acord.

„Această soluționare se bazează pe alegerea și flexibilitatea oferite de Android, menține protecții solide pentru securitate și păstrează capacitatea Google de a concura cu alți producători de sisteme de operare și de a investi în ecosistemul Android pentru utilizatori și dezvoltatori”, a declarat Google.

Android și Google Play

Compania a adăugat: ”Android și Google Play s-au dezvoltat continuu pentru a oferi mai multă flexibilitate și opțiuni... precum și o concurență intensă din partea Apple și a altor magazine de aplicații din ecosistemul deschis Android.”

„Am demonstrat acest lucru în procesul recent și am fost dezamăgiți că verdictul nu a recunoscut alegerea și concurența pe care platformele noastre le permit”, se mai arată în declarația Google.

Acest caz este unul dintre mai multe probleme antitrust cu care se confruntă Google. Săptămâna trecută, un juriu federal a decis că piața de aplicații a Google era un monopol ilegal. Verdictul a venit după o luptă îndelungată cu Epic Games, producătorul jocului video popular „Fortnite”.

Într-un alt caz aflat în desfășurare, Departamentul de Justiție a acuzat Google că a încercat intenționat să elimine concurența care îi contestă motorul său de căutare, arată CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel