Gabriel Bivolaru, condamnat la 11 ani de închisoare

Fostul deputat PDSR de Ialomiţa, Gabriel Bivolaru, fratele vitreg al liderului MISA, Gregorian Bivolaru, a fost condamnat de Tribunalul Constanța la 11 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța. Gabriel Bivolaru a fost arestat în 2013, alături de alte persoane, într-un dosar de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Tribunalul Constanţa l-au condamnat, joi, pe Gabriel Bivolaru la pedeapsa de 11 ani de închisoare pentru complicitate la furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, la patru ani de închisoare pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, la trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, în formă continuată, la şapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată şi la trei ani de închisoare pentru spălare de bani, în formă continuată. Instanţa a contopit toate aceste pedepse şi i-a aplicat lui Gabriel Bivolaru pedeapsa cea mai grea, aceea de 11 ani de închisoare, precum şi doi ani interzicerea unor drepturi, cu titlu de pedeapsă complementară, după executarea pedepsei închisorii de 11 ani, informeazp RTV.

Din această pedeapsă, magistraţii au dedus durata reţinerii de 24 de ore, începând din 4 august 2013 şi până în 5 august 2013, precum şi pe cea a arestării preventive, de la 6 august 2013 la 11 decembrie 2013.

În acelaşi dosar, Tribunalul Constanţa i-a condamnat pe cei zece complici ai lui Bivolaru la pedepse cuprinse între trei ani şi zece ani de închisoare.

Totodată, instanţa i-a obligat pe cei 11 inculpaţi, în solidar, la plata a peste 700.000 de lei către statul român, reprezentand TVA şi impozit pe profit, la care se adaugă plata dobânzi şi penalităţi de întârziere la data plăţii efective.

Fostul deputat Gabriel Bivolaru rămâne în arest, alături de ceilalţi membri ai grupării sale

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fostul deputat Gabriel Bivolaru şi ceilalţi nouă membri ai grupării sale sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, evaziune fiscală şi spălare de bani. Ei sustrăgeau ţiţei din conductele societăţii Conpet prin folosirea instalaţiilor artizanale de perforare, încărcau şi transportau produsul petrolier în cisterne-bazin de 30 de tone disimulate în remorci de cereale sau în recipiente ascunse într-o autoutilitară, de unde erau transferate într-o cisternă, apoi îl duceau în depozitele rafinăriei unui antrepozit fiscal din oraşul Năvodari. Aici, produsul petrolier sustras era introdus în mod fraudulos în circuitul comercial de către Gabriel Bivolaru.

[citeste si]

Inculpații  sustrăgeau ţiţeiul dintr-o conductă aflată în zona localităţii Nisipari. Aici, petrolul era încărcat în cisterne, disimulate în camioane ce transportau cereale, şi ajungea apoi în rafinăria din Năvodari.

"Era foarte inteligentă manevra. Camioanele stăteau la încărcat toată noaptea pentru că, dacă ar fi dat drumul la presiune, ar fi apărut scăderi. Aşa, la 0,1 bari, nu apăreau modificări pe grafic, deci era foarte greu observabil de către cei de la Conpet. După care ajungea la Năvodari, la o rafinărie funcţională dar neautorizată", a precizat Teodor Niţă, procurorul de caz într-o conferință de presă.

La începutul lunii iunie, inculpaţii au mutat operaţiunea în zona comunei Cumpăna, unde montaseră alte instalaţii artizanale.

"O chestiune de o ingeniozitate tehnică incredibilă: prin conducta de 25 de ţoli a Conpetului au făcut by-pass în conducta de 20 de ţoli a Conpetului şi din aceasta au scos, printr-o canalizare, undeva în câmp, la vreo doi kilometri, sub o cultură de floarea soarelui. Putea să se are liniştit acolo pentru că brăzdarul plugului nu deranja pe nimeni", a mai spus procurorul de caz.

De aici ţiţeiul ajungea în maşini care aveau montate rezervoare până la o locaţie din Techirghiol, era transferat într-o cisternă, care ducea apoi petrolul la rafinăria din Năvodari. Prejudiciul probat până în prezent de către anchetatori este de 1,1 milioane de lei (11 miliarde de lei vechi).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel