Societatea de termoficare ENET SA a acumulat datorii însemnate la gaze, astfel că furnizarea apei calde către abonați va fi întreruptă.
Societatea de termoficare din Focşani, ENET SA, nu mai livrează apă caldă menajeră către abonaţi, începând de duminică, după ce a acumulat datorii la gaze de aproximativ 5,5 milioane de lei, a informat Primăria Municipiului Focşani, citată de Agerpres.
În aceste condiţii, a fost solicitat ajutor financiar de urgenţă din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.
"Ca urmare a faptului că furnizorii de gaz au sistat livrarea, ENET SA se află în imposibilitatea de a mai furniza apă caldă menajeră către abonaţi, începând de astăzi, 8 mai 2022. Pentru a gestiona această situaţie, primarul Cristi Valentin Misăilă şi conducerea ENET SA au solicitat, în regim de urgenţă, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei un ajutor financiar pentru sprijinirea autorităţilor administraţiei publice locale în asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat", se arată într-un comunicat de presă al primăriei.
Potrivit administraţiei locale, sistarea livrării de gaz se datorează exploziei preţului la gaze care a generat acumularea unei datorii de aproximativ 5,5 milioane lei a ENET SA către furnizorul de gaze, dar şi a lipsei unui contract de furnizare a gazului, ca urmare a faptului că societatea de termoficare se află în insolvenţă, procedură care nu permite încheierea unui astfel de contract decât cu plata în avans a gazului natural estimat a fi consumat.
Societatea de termoficare ENET SA, aflată în subordinea Consiliului Local al municipiului Focşani, asigură încălzirea pentru aproximativ 10.500 de apartamente din oraş şi 237 de instituţii publice, printre care şcoli şi grădiniţe, spitalul judeţean sau căminul pentru persoane vârstnice.
Prin vocea primarului Clujului, Emil Boc, în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România, primarii din România cer Guvernului un program predictibil pentru termoficare, pentru a putea fi pregătiți și a nu fi luați prin surprindere de venirea iernii viitoare, scrie B1 TV.
"Cerem Guvernului un program predictibil pentru termoficare pentru a şti ce ne aşteaptă în iarna viitoare. Foarte multe primării au primit proiecte de modernizare masivă, pe dimensiuni verzi, nepoluante", declară președintele AMR. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu