O familie din Ucraina a încercat să intre în România cu 1,6 milioane de dolari și peste 50.000 de euro.
"În data de 12.03.2022, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Albița, s-au prezentat pentru a intra în Romania doi cetățeni ucraineni (soț și soție) cu un autoturism înmatriculat în Ucraina. În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra vehiculului. În urma verificărilor, au fost descoperite în bagajele din autoturism mai multe bunuri (9 ceasuri diferite mărci, bijuterii, 24 genți inscripționate cu denumiri ale unor firme recunoscute și sume în valută nedeclarate (peste 1,6 milioane dolari și peste 50.000 euro). În cauză, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, bunurile si sumele în valută fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor", a scris Corpul Național al Polițiștilor pe Facebook.
Datele Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră arată că puțin peste o cincime dintre refugiații ucraineni care au intrat în România după ce au fugit de razboiul din țara lor se mai află pe teritoriul nostru. Cei mai mulți au plecat mai departe, în alte țări, iar în România se mai află, în clipa de față, 80.000 de refugiați.
Joi au intrat în România 21.003 cetăţeni ucraineni, în scădere cu 10,8% faţă de ziua precedentă, potrivit IGPF. 8.080 dintre aceștia au intrat în România pe la frontiera cu Ucraina (scădere cu 8,8%) și 11.299 pe la cea cu Republica Moldova (scădere cu 12,9%). Tot joi, 23.653 de cetăţeni ucraineni (scădere de 3,3% față de ziua precedentă) au părăsit România, adică mai mulți decât au intrat.
De la declanşarea războiului în Ucraina şi până la data de 10 martie, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 364.518 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 282.497, mai precizează IGPF.
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu anunță o aplicație care prezintă coridoarele verzi de tranzit pe teritoriul României, pentru persoanele refugiate din Ucraina.
„Datele sunt furnizate în limba română, engleză și ucraineană, pentru modurile de transport feroviar, rutier și aerian. Prin această aplicație persoanele refugiate care vor să tranziteze România pot alege cele mai eficiente rute”, a precizat ministrul pe Facebook.
Aplicația a fost dezvoltată de CESTRIN, unitatea aflată în coordonarea Ministerului Transporturilor, în colaborare cu Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției și Inspectoratul General al Poliției, scrie Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu