Potrivit raportului Europol care studiază fenomenul ISIS şi alte grupări extremiste care activează în Europa, 11 persoane acuzate de terorism au fost arestate în România în 2015. Radu Tudor a comentat, miercuri, la Antena 3, în legătură cu acest subiect, apreciind că România, comparativ cu țările din Europa occidentală, are o prevenție mult mai puternică, o politică de intoleranță față de elemente suspecte sau de figurile cunoscute având legături cu organizații teroriste.
11 persoane acuzate de terorism au fost arestate în România în 2015, potrivit raportului Europol, scrie Digi 24.
Documentul mai arată că numărul femeilor care se înrolează în organizaţia teroristă Stat Islamic este în creştere şi că atentatele din Uniunea Europeană au cunoscut o evoluţie dramatică.
Potrivit raportului, în 2015, în urma atacurilor teroriste din statele membre UE, 151 de persoane au murit, iar peste 360 au fost rănite. Anul trecut, în Europa au fost arestaţi 1.077 de terorişti.
Radu Tudor: În ultimii 10 ani, mai mult de 10.000 de persoane au fost declarate indezirabile pe teritoriul României
Jurnalistul Antena 3, Radu Tudor, a comentat, prin telefon, la Obiectiv, în legătură cu acest subiect: "Cred că ar trebui să vorbim mai degrabă de suspecți de terorism și nu de teroriștii declarați ca atare. Ci de oameni cunoscuți cu preocupări pe legea fundamentalismului islamic, oameni care se află în atentia Serviciilor de informații române, dar și aliate pentru că noi primim informații de la statele aliate care au profile, biografii, contacte ale acelor oameni (...)
Cei 11 suspecți de terorism arestați în România - îi putem include oricum și pe cei doi extremiști maghiari care se află în stare de arest. Pe lângă aceștia doi, cu siguranță mai sunt alte persoane care au fost reținute pe teritoriul României și care fie sunt într-o stare provizorie de arest, fie au fost deja expulzați. România are această practică ceva mai sănătoasă decât țările din Europa occidentală, o prevenție mult mai puternică, o politică de intoleranță față de elemente suspecte sau de figurile cunoscute având legături cu organizații teroriste, drept pentru care chestiunea expulzărilor funcționează pe bandă rulantă. Pot să vă spun că, în ultimii 10 ani, mai mult de 10.000 de persoane au fost declarate indezirabile pe teritoriul României în legătură în primul rând cu legislația de securitate națională", a sublinita Radu Tudor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu