Emoții care ne pot vindeca: Învățând autodisciplina

autodisciplina
autodisciplina

DeCeNews vă prezintă o rubrică săptâmânală destinată celor care doresc să-şi rezolve problemele de sănătate prin metode specifice terapiilor complementare, să-şi echilibreze organismul la toate nivelele, sau pur şi simplu doresc să se regăsească pe sine, acesta fiind şi scopul aplicăţiilor practice care vor fi prezentate pe parcurs.

Stefan-PuscaÎnvățând autodisciplina

 Notiunea de autodisciplina a capatat o conotatie negativa pentru multi si este pacat, fiindca ea este foarte importanta din perspectiva unui stil de viata sanatos. Am putea vedea autodisciplina ca abilitatea de a reusi sa ducem la bun sfarsit un anumit lucru indiferent de starea noastra emotionala din acel moment.

Imaginati-va cat de multe lucruri ati putea obtine daca ati da dovada de autodisciplina perfecta...aproape ca nu ar conta ce anume v-ati propune...pur si simplu ati putea duce acel scop la bun sfarsit. Ar trebui doar sa va decideti ce aveti de facut si ar fi aproape garantat ca prin cateva manevre simple ati putea pune acel lucru in practica. Iata ce potential are autodisciplina...

Tot autodisciplina poate insa genera sentimentul unei actiuni reci, aproape goala de emotie. Combinand sensul disciplinei personale cu caldura unor sentimente pozitive putem insa da nastere unei surse de inspiratie extrem de fertile pentru practica meditatiei.

Iata cateva idei simple dar eficiente care va pot ajuta in practica zilnica a meditatiei: in primul rand invatati sa fiti iertatori si compasivi fata de propria fiinta. Iertati-va micile greseli. Nu renuntati din cauza unei mici scapari. Atunci cand gresiti, incercati din nou!

Luati lucrurile pas cu pas. Studiile au aratat ca puterea vointei se comporta asemenea unui muschi. Vointa poate obosi daca uzam prea mult de ea intr-o zi, dar se va intari cu siguranta in decursul timpului. Asa ca nu incercati sa va transformati intreaga viata in bine intr-o singura zi!

Aveti incredere in dumneavoastra insiva, puteti reusi! Chiar si oameni care sufereau de probleme cu atentia sau erau bolnavi, au reusit sa practice tehnici de constientizare atunci cand si-au luat angajamentul ca vor avea succes.

Si nu in ultimul rand: nu fortati! Chiar si in practica meditatiei e bine sa mai iei cate o pauza...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel