Dr. Adrian Marinescu: Putem transforma COVID-19 într-o variantă de guturai

Sursă foto: Facebook Adrian Marinescu
Sursă foto: Facebook Adrian Marinescu

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din Capitală a vorbit despre evoluția pandemiei de COVID-19, dar și despre alte două "provocări" ale perioadei de vară.

Medicul Adrian Marinescu susține că "am putea transforma COVID-19 într-o variantă de guturai chiar și pentru cei cu patologii" dacă am îndeplini unele condiții, principala dintre ele fiind vaccinarea populației.

"Sigur că ne-am dori să rezolvăm pandemia dacă se poate chiar astăzi, dar trebuie să fim vaccinați toți ca să închidem acest ciclu (...). Trebuie să fim realiști, să nu mai folosim termenul de val. Să ne gândim ce putem face până în septembrie și cum ne-am putea pregăti și aici sunt 3 componente:

1.) Să tratăm toți pacienții, și pe cei care nu au patologie;

2.) Să știm ce înseamnă măsuri restrictive și relaxări – să găsim un echilibru între ele;

3) Vaccinul. Dacă suntem vaccinați în număr semnificativ, putem transforma Covid-19 într-o variantă de guturai chiar și pentru cei cu patologii", a spus medicul Adrian Marinescu la Realitatea Plus.

 

Două "provocări" ale perioadei de vară 

Adrian Marinescu a vorbit și despre două dintre principalele "provocări" ale acestei perioade: țânțarii și căpușele.

"Dacă este vară, vorbim de țânțari, căpușe și nu numai. Situația e știută, se întâmplă de ani și ani de zile. În plan individual, e clar că avem lucruri de făcut. Când mergem la iarbă verde, în parc, la pădure sau chiar în propria curte, trebuie să fim atenți, mai ales la copiii mici, să observăm dacă sunt sau nu mușcați de căpușe, să facem acea scanare, inclusiv scalpul. Dacă suntem mușcați, trebuie să fim atenți să scoatem în întregime căpușa sau să mergem la un cabinet specializat, unde se va face extragerea căpușei, urmată de profilaxia cu antibiotic pentru care trebuie și o rețetă. Dacă reușim să o scoatem în 24 de ore, nu e nicio problema.

Cu țânțarii e greu de rezolvat. Trebuie să folosim haine răcoroase, de culoare deschisă, care să protejeze tot corpul. Dacă suntem mușcați, trebuie să ne dăm seama dacă suntem cu o componentă alergică sau nu.", a spus medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel