Guvernul urmează să desființeze oficial certificatele de localizare la intrarea în țară.
UPDATE 2. Guvernul urmează să abroge, în şedinţa viitoare, prevederea privind completarea Formularului de Localizare a Pasagerului (PLF) la intrarea în România, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, citat de Agerpres.
"În această săptămână urmează să se clarifice şi situaţia folosirii Formularului de Localizare a Pasagerului la intrarea în România. Acesta urmează să fie anulat, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, într-o şedinţă de guvern, în care să se abroge, practic, această prevedere, între timp rugându-i pe cetăţeni, în special pe românii care intră în ţară în această perioadă, până la momentul abrogării, să-l completeze în continuare", a precizat Dan Cărbunaru, după şedinţa Executivului.
--
UPDATE. Conform ordinii de zi a ședinței de Guvern, ordonanța de desființare a PLF nu se află pe listă. Proiectul de desființare ar fi în curs de avizare, arată ultimele informații.
---
Guvernul desființează, joi, formularul de localizare a pasagerului la intrarea în țară, respectiv PLF. Premierul Nicolae Ciucă a convocat o ședință la ora 17.30, care va avea loc în format online, conform Mediafax.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a făcut, miercuri, o serie de clarificări privind efectele generate de ieșirea din starea de alertă. Persoanele care intră în țară fără certificat verde sau testare nu mai intră în carantină, însă completarea PLF este încă obligatorie, preciza Cărbunaru.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, declara, marți, că după ieșirea din starea de alertă la călătorii nu se va mai cere certificatul de localizare. Persoanele care intrau în România aveau obligația de a completa formularul digital de intrare în țară.
Masca de protecție nu va mai fi obligatorie, nici în spațiile interioare, nici în exterior, operatorii economici vor funcționa fără restricții de oră sau capacitate.
„Prudența și responsabilitatea individuală trebuie să fie principalele atribute ale perioadei următoare”, a afirmat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.
Rafila a subliniat că Ministerul va recomanda „cu tărie” mai multe măsuri, chiar dacă acestea nu vor mai fi obligatorii.
„Până la finalul semestrului 2, atât timp cât transmisia comunitară se păstrează, elevii cu afecțiuni cronice, care au boli ce afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip 1, afecțiuni cronice asociate cu imunodepresie severă, precum transplant sau afecțiuni oncologice, cei cu imunodeficiențe primare sau dobândite vor putea beneficia de învățământ hibrid”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Acest lucru se poate face cu certificare medicală la cererea părinților și cu aprobarea Consiliului de Administrație.
„Am creat această posibilitate ca, în această perioadă în care pandemia încă nu s-a încheiat, dar starea de alertă a fost ridicată, acești elevi să poată beneficia de sprijin din partea fiecărei școli”, a subliniat ministrul Sorin Cîmpeanu. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu