EXCLUSIV  Dide, celebru protestatar anti OUG 13, interviu: Este o situație gravă. Aceasta este singura soluție

Cristian Mihai Dide este unul dintre cei mai activi protestatari anti OUG 13. Din data de 31 ianuarie, a fost aproape zilnic în stradă cerând transparență din partea Guvernului Grindeanu. Chiar dacă suma amenzilor primite din partea jandarmilor a ajuns la 18.000 lei, Cristian Mihai Dide nu s-a lăsat intimidat și a continuat să protesteze.

L-am contactat pentru a vedea dacă, până acum, a ieșit cineva, dintre guvernanți, să discute cu el în timpul protestelor.

"Peste tot pe unde am protestat, nu a ieșit nimeni să discute cu noi. Singurul care a ieșit și - între ghilimele spun - și-a bătut joc de noi a fost viceprimarul Bădulescu, atunci când am protestat la Primăria Generală. Am fost acolo într-o zi, am parcat în fața instituției. Colegul nostru cu portavocea, Mircea, striga: "hoții", "demisia" etc, iar noi am afișat cele două steaguri mari cu #rezist și #insist. Eram nemulțumiți pentru că niciodată nu am reușit să semnăm un protocol cu Primăria pentru a protesta așa cum spun ei, cu autorizație, ceea ce oricum nu există în lege. Se declară protestul și în urma acelei declarații, semnezi un protocol, un protocol care nu este prins în lege, adică nu scrie nicăieri că trebuie să-l semnezi sau că trebuie să primești un răspuns de la Primărie. Am protestat timp de o oră, ne-am certat cu Poliția Locală, a venit Jandarmeria și, mai mult decât atât, RATB a primit ordin să nu mai depășească mașina noastră, noi fiind parcați ilegal pe banda de autobuz. De altfel, ne-am asumat amenda pentru că am parcat acolo.

Timp de oră, troleele nu au avut nicio problemă cu noi, apoi a venit o mașină de la RATB care a instruit toți șoferii de trolee să nu mai depășească mașina noastră astfel încât să-mi poată simula mie un dosar penal pentru blocarea transportului în comun. Între timp a venit Tudor Ionescu, consilier general, ne-a invitat sus, la Primărie, să vorbim, am mers cinci oameni. Am fost luați la mișto în stilul lui Bădulescu. După o oră, ne-a promis că ne va da un protocol pentru a protesta în zilele în care nu sunt alte manifestații în Piața Victoriei. Am scris o declarație, am înregistrat-o și nici până astăzi nu am semnat respectivul protocol", a spus Dide pentru DC News.

[citeste si] 

El a protestat timp de o săptămână și în fața sediului PSD din București, dar niciun politician nu a venit la discuții. 

(w670)

"O săptămână am protestat la sediul PSD. Către Sorin Grindeanu am făcut o petiție scrisă, înregistrată la Guvern, în care l-am rugat să iasă la dialog cu noi, dar nu am reușit. Am solicitat dialog. Noi avem nevoie de instituții funcționale. Nu avem nevoie de instituții politizate. În momentul de față, nu văd altă soluție decât să le cerem guvernanților să-și facă treaba. Chiar dacă mâine și-ar da demisia, nu avem cu cine să îi înlocuim. Trebuie să le cerem să-și facă treaba pentru că nu avem alternativă. Voi striga în continuare, în măsura în care voi mai putea pentru că deja mi-am periclitat businessul. De aceea, nu mai ies zi de zi să protestez. Am o afacere care s-a bazat strict pe munca mea și, în momentul în care am ieșit în stradă, s-a simțit lipsa. Acum împart săptămâna în jumătate, între proteste și business. Oamenii pe care îi vezi tu că protestează ziua nu sunt șomeri, majoritatea sunt antreprenori. Suma amenzilor pe care le-am primit până acum este de 18.000 de lei. Le voi contesta, nu aceasta este problema", a mai zis Dide în interviul acordat în exclusivitate pentru DC News.

"Noi, cei care mai suntem acum în stradă, nu mai suntem doar pentru justiție. Dacă nu vom ajunge să avem niște lideri adevărați care să încerce să scoată țara din impas, nu o să fie bine. Este o situație gravă. Nu mai avem specialiști pe niciun front în România. În instituțiile publice nu există specialiști. Nu ai cu cine să îi înlocuiești. Soluția pe care o văd este următoarea: un control civic mult mai deschis, adică, de exemplu, în momentul în care faci o sesizare la o instituție a statului să existe ONG-uri cărora să li se permită să meargă, cu o cameră de filmat, pentru a vedea cum își face X treaba. În prezent, nu mai există termenul de control și aici mă refer la verificare, la audit. Oricine poate să facă ce vrea pentru că nu există cineva deasupra care îl controleze. Există doar frică de DNA și atât, dar DNA nu poate să facă curat la nașii de tren sau la Garda de Mediu. Sunt chestiuni minore care ne afectează pe toți", a adăugat Dide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel