EXCLUSIV  Dezvoltarea personală trebuie să fie o prioritate. Prof. univ. Mihai Puiu, despre smart psihologie 

Mihai Puiu
Mihai Puiu

Prezent în emisiunea De Ce Citim, prof. univ. Mihai Puiu, de la Universitatea Titu Maiorescu, a vorbit despre conceptul de smart psihologie și despre rolul dezvoltării personale. 

„Educația ne este conferita instituțional de societate iar preocupare personala fată de dezvoltarea personală trebuie să fie o prioritate. În acest sens, descoperim prin studiu și lectură că așa cum preciza C.G. Jung că „Nu suntem o consecință a ceea ce ni s-a întâmplat la începutul sau  de-a lungul vieții.” Monte Cristo este un exemplu invers, când un eveniment traumatic se impune cauzal în viața personajului îl determina top parcursul vieții asemeni unei condamnări, de-a lungul existenței.

Putem deveni ceea ce am decis în cunoștință de cauză si in mod sigur  dispunem de acest model cum spunea Stephen Covey  acest model  de a fi este Modelul proactiv. Care presupune Imaginație, Atitudine, Conștientizare, Voință si Conduita etica. Mari personalității s-au împlinit urmare a voinței nestrămutate de autodeterminare: Eminescu, Enescu, Brâncuși, Picasso, Ilie Năstase, Marin Preda. Desigur ca si corolarul Existență determină conștiința este real in anumite contexte. Viața stabilește pentru unii dintre noi condiții pe care cu greu le putem surmonta si astfel un nivel de educație precar, sau de existenta social economica modesta determina o viață unde conștiința este sun nivelul energetic necesar unei vieți trăite optim.” a declarat prof. univ. Mihai Puiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel