Dezvăluire surprinzătoare: Cât costă o ședință de guvern

Senatorul PSD, Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor, a dezvăluit, vineri, suma pe care actualul Executiv a găsit-o în buget la instalarea la Palatul Victoria, precum și costul unei ședințe de guvern.

Protocol predare primire. Suma acumulata 11 md euro.cat costa o sedi nta de guv: 15.000 euro. Cata hartie are fiecare, ce insemana multiplicare docum. Ministere acele mape pleaca semnatura electronica milioane de euro din scoaterea hartiei. Companii de stat cinematografe in subordine 3 oameni asta tb sa faca un guve tehnoc.

"Se poate vedea în protocolul de predare-primire între mine și d-na ministru Dragu că noi am lăsat în diferite zone ale bugetului aproximativ 11 miliarde de euro", a declarat Eugen Teodorovici la DC News Live, rugat să răspundă la o întrebare din partea unui cititor dcnews.ro legat de banii lăsați în buget la plecarea Guvenului Ponta, având în vedere că actualul Executiv afirmă că nu sunt bani.

Teodorovici: O ședință de guvern costă aproximativ 15.000 de euro, dacă nu cumva  mai mult

În context, Eugen Teodorovici a dezvăluit și cât de mare este costul unei ședințe de Guvern, apreciind că, dacă s-ar dori, s-ar putea face însemnate reduceri de cheltuieli la buget.  

"Știți cât costă o ședință de guvern? Peste 15.000 de euro. Doar hârtia, să facem o socoteală? Câți miniștri avem în jurul meseei, câtă hârtie are fiecare cu toate că are pe acel laptop din față întreaga agendă și documentele din spate.  Ce înseamnă acea multiplicare de documente, mentenanță, toner, curent etc. La rândul lor, ministere, acele mape se modifică și pleacă pentru avize la direcții. O ședință de guvern costă aproximativ 15.000 de euro, dacă nu cumva  mai mult. E o zonă în care poți tăia masiv cheltuielile. În ministere, s-ar putea folosi semnătura electronică, baza legală există. Câte milioane de euro reduci pe an doar din scoaterea hârtiei din instituții! Oprești doar acolo unde ai nevoie de acte normative, pentru un anumit tip de operațiuni. Restul se poate totul elimina fără niciun fel de problemă. Și este un singur mic exemplu. Dacă se vrea să se taie din cheltuieli, se poate identifica o sumă atât de mare de bani încât mai faci încă un Cod Fiscal fără să ai niciun fel de problemă. Dar lumea nu dorește. Avem aproape 1.000 de companii de stat (...). Avem companii de stat cu 2-3 oameni angajați, cu Consilii de Administrație în spate. (...) Pe Calea Victoriei am văzut imobile, care țin de anumite structuri ale statului, în paragină", a mai spus fostul ministru de Finanțe. 

[citeste si]

Răspunsul integral după minutul 53:08:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel