Președintele rus Vladimir Putin l-a înlocuit pe Serghei Șoigu cu Andrei Belousov în funcția de Ministru al Apărării al Rusiei pe 12 mai, mutându-l pe Șoigu în poziția de Secretar al Consiliului de Securitate în locul lui Nikolai Patrușev. Aceste reorganizări la nivel înalt, care au urmat alegerilor prezidențiale ruse, sugerează puternic că Putin ia măsuri semnificative pentru mobilizarea economiei și a bazei industriale de apărare a Rusiei pentru a susține un război prelungit în Ucraina și posibil pentru a se pregăti pentru o viitoare confruntare cu NATO.
Principalele puncte ale raportului Institutului Războiului sunt:
Președintele rus Vladimir Putin l-a înlocuit pe Serghei Șoigu cu Andrei Belousov în funcția de Ministru al Apărării al Rusiei pe 12 mai, mutându-l pe Șoigu în poziția de Secretar al Consiliului de Securitate în locul lui Nikolai Patrușev.
Aceste reorganizări la nivel înalt, în urma alegerilor prezidențiale ruse, sugerează puternic că Putin ia măsuri semnificative pentru mobilizarea economiei și a bazei industriale de apărare (DIB) ruse pentru a susține un război prelungit în Ucraina și, posibil, pentru a se pregăti pentru o confruntare viitoare cu NATO.
Cei aproape zece ani de mandat ai lui Belousov ca ministru al economiei în guvernul federal rus și implicarea sa mai recentă în gestionarea diverselor proiecte de inovație și drone DIB interne îl pregătesc să conducă aparatul MoD rus care se luptă.
Înlocuirea lui Șoigu cu Patrușev în funcția de Secretar al Consiliului de Securitate este în concordanță cu tiparul general al lui Putin de a marginaliza discret oficialii de securitate de rang înalt, acordându-le roluri periferice în sfera securității rusești în loc să-i demită pur și simplu.
Eforturile ofensive ruse de a cuceri Vovcansk (la nord-est de orașul Harkov) sunt în mare parte o consecință a politicii tacite occidentale conform căreia forțele ucrainene nu pot folosi sistemele furnizate de Occident pentru a lovi ținte militare legitime în Rusia.
Forțele ucrainene continuă să efectueze atacuri repetate asupra infrastructurii petroliere și industriale de apărare ruse, determinând oficialii ruși să se plângă de incapacitatea clară și continuă a forțelor ruse de a se apăra împotriva acestor atacuri.
Mai mulți politicieni germani din diferite partide politice au exprimat sprijin pentru utilizarea sistemelor de apărare antiaeriană NATO staționate în statele membre NATO pentru a doborî dronele rusești în vestul Ucrainei.
Forțele ruse au înregistrat recent progrese confirmate în apropierea Lyptsi și Vovcansk în nordul regiunii Harkov.
Fostul șef al Roscosmos (agenția spațială rusă) și figură ultranaționalistă Dmitri Rogozin a evidențiat dificultățile continue ale forțelor ruse de a respinge dronele ucrainene pe front.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu