Coldea Construcții anunță extinderea operațiunilor la nivel național și se concentrează pe inovație și digitalizare

După peste 10 ani de dezvoltare continuă, una dintre cele mai dinamice companii din industria construcțiilor din Transilvania are deja primele proiecte în capitală în regim de antrepriză generală și management informatizat al construcției.

Înființată în 2007 la Cluj-Napoca, Coldea Construcții are la activ peste 120.000 mp construiți,  predați către investitori, incluzând aici atât elementele de rezistență și lucrări de fundații speciale, cât  și săpături până la cota -18 m, foraje cu adâncime de peste 22 m, structuri cu înălțimea de peste 55 m, lucrări de instalații, finisaje și amenajări exterioare.

(w670)

Compania a fost înființată de Gabriel Mihai Coldea în clasa a XII- a, acesta fiind  motivat de pasiunea pentru construcții descoperităîn timp ce a lucrat sezonier timp de doi ani, pe timpul verii, pe câteva șantiere din Cluj. Cu un capital social de 200 de RON. compania a cunoscut o dezvoltare remarcabilă în ultimul deceniu, ajungând la o cifră de afaceri estimată de peste20.000.000 de RON pentru 2018. Printre proiectele-fanion se numără Studium Green Campus, primul ansamblu rezidențial verde din România și primul proiect de locuințe colective certificate BREEAM din Cluj-Napoca în 2011; Europa Business Center/NTT Tower, cea mai înaltă clădire din Cluj-Napoca, la momentul construcției în 2015 .

(w670)

„Ritmul rapid de dezvoltare și confirmările pe care le-am primit din partea clienților ne-au convins că e momentul să trecem de la activitatea regională la una națională ” spune Mihai Coldea, CEO Coldea Construcții. „Deja avem primul proiect în capitală, o serie de proiecte rezidențiale private în țară. Un proiect imobiliar major este Da Vinci Residence, pentru care asigurăm servicii de antrepriză generală ș  management integrat BIM prin utilizarea platformei viewpoint. Am preluat, în acest proiect, ca antreprenor general, executarea tuturor lucrărilor, de la lucrări de săpătura și fundații speciale până la lucrări de rezistență, arhitectură, instalații și amenajare exterioară.”

(w670)

Extinderea nu e prima schimbare de focus pentru Coldea Construcții. În 2016 compania a efectuat tranziția de la antrepriză și construcții la un model digitalizat de antrepriză și management al proiectului și construcțiilor, implementând un sistem BIM (Building Information Modeling – Modelarea Informatizată a Clădirilor  prin utilizarea platformei Viewpoint.

(w670)

BIM funcționează ca o reprezentare digitală a caracteristicilor fizice și funcționale ale unei construcții – și este o resursă folosită în comun de toți cei implicați în dezvoltarea și construirea proiectului. Setul de date și facilitățile oferite de această platformă BIM este o bază sigură pentru deciziile luate nu numai în timpul construcției, dar și pe toată durata de viață a proiectului, atât din  faza de design cât și în perioada de exploatare a construcției.

(w670)

„Sistemul BIM încă este întâlnit rar în piața construcțiilor din România, din păcate, iar implementările existente (de obicei în marile proiecte) rareori folosesc întregul potențial al platformei” a declarat Mihai Coldea, CEO Coldea Construcții. „Noutatea cu care venim e o integrare verticală completă a platformei digitale de management pe întreg procesul de construcție și exploatare a proiectului, indiferent de dimensiunea lui, lucru ce va deveni cu atât mai important cu cât casele și clădirile inteligente ajung să fie norma, mai degrabă decât excepția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel