Ciolacu: România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia

România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia, a transmis, luni dimineață, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și lider PSD.

România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia şi nu cred că România va intra într-un conflict armat cu Rusia, dar cu toţii ştim ce se întâmplă în Ucraina şi consider că ceea ce face Vladimir Putin şi la ce instigă să facă poporul rus, în acest moment, este inacceptabil în 2022”, a declarat, luni, 7 martie, președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Youtube video image

Întrebat dacă ştie de vreun proiect de lege privind reglementarea unei situaţii de criză, liderul social-democrat a spus: „Am ştiinţă, cum este şi normal, urmând astăzi să avem o discuţie cu primul ministru”.

„Țările cele mai apropiate vor fi afectate cel mai mult financiar. Sunt ferm convins că vom găsi soluțiile cele mai bune”, a spus Marcel Ciolacu, după ce a fost întrebat dacă economia României va fi afectată de invazia Rusiei în Ucraina.

De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că nu există riscul ca România să rămână fără gaze naturale: „În acest moment, nu avem nici cea mai mică problemă și avem un an de zile ca să rezolvăm și să ne pregătim pentru anul viitor. (...) Știți că dependența noastră de Rusia este cea mai mică din Europa.”

Citește și: Rusia vs. Ucraina și „următoarea țintă” de pe lista lui Putin. Tudor Curtifan (DefenseRomania): Bombă cu ceas

În conflictul dintre Rusia și Ucraina, Tudor Curtifan, redactor-șef la DefenseRomania.ro, susține că trebuie găsită o cale de mijloc, „pentru o pace durabilă”, în caz contrar, „vom avea un armistițiu de câteva luni”.

Armata rusă va „opri focul” și va deschide coridoare umanitare în orașele ucrainene astăzi, scrie presa internațională. Două promisiuni anterioare de încetare a focului din partea Rusiei nu au fost onorate. Coridoarele în cauză, concepute pentru a permite evacuarea civililor, sunt din Kiev, Mariupol, Harkov și Sumy.

„Măcar să fie respectate culoarele umanitare, culoarele de evacuare a populației, ceea ce nu s-a întâmplat în a doua rundă de negocieri”, a spus, luni dimineață, la Antena 3, Tudor Curtifan, redactor-șef la DefenseRomania.ro. „Însă nu avem așteptări mari din partea Federației Ruse. Ați văzut că nu respectă nici dreptul internațional, tratatele internaționale în ceea ce privește angajarea într-un conflict militar cu un alt stat”, a precizat acesta. 

„Pentru ca negocierea să aibă succes, este nevoie de un compromis din ambele părți. Și din partea Rusiei, dar și din partea Ucrainei”, a subliniat Tudor Curtifan. Continuarea declarațiilor, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel