EXCLUSIV  Centrele care rămân deschise și după expirarea stării de alertă. Rafila: Pandemia nu a trecut. Avem noi cazuri / VIDEO

Minsitrul Sănătății, Alexandru Rafila
Minsitrul Sănătății, Alexandru Rafila

Centrele de evaluare COVID-19 rămân deschise și începând din data de 9 martie, când în România a expirat starea de alertă. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost întrebat dacă astfel de centre vor funcționa pentru diverse patologii.

„Da. Aceste centre își vor continua activitatea în perioada următoare. Pandemia nu a trecut. Avem încă cazuri. Și ne dorim ca aceste centre să își continue activitatea, astfel încât pacienții să fie evaluți complet și tratați, să primească medicația în centrele de evaluare. În ceea ce privește perspectivele dezvoltării medicinei ambulatorii de specialitate, în mod evident trebuie să constituie o preocupare. 30 de astfel de centre sunt inclusive și în PNRR pentru a fi reabilitate și dotate”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

„Este clar că vom continua cu acest proiect, pentru că scăderea presiunii pe asistența medicală spitalicească este demersul logic, și inclusiv în ceea ce privește controlul costurilor în domeniul de sănătate”, a explicat ministrul Alexandru Rafila.

Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii online „Doi ani de la primul lock-down. Riscuri și amenințări de sănătate în era post-COVID”, eveniment organizat de DCMediaGroup, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness.ro, DCMedical, ȘtiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV și Radio DCNews.

Doi ani de la primul lock-down. Riscuri și amenințări de sănătate în era post-COVID

Youtube video image

Citește și / Aproape 4.000 de noi cazuri de Covid și 68 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 3.913 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 941 mai puține decât în ziua anterioară. 442 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 306 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.394 cu 193 mai puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 516 de persoane, cu 26 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 516 de pacienți internați la ATI, 462 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 201 sunt minori, 197 fiind internați în secții, cu 24 mai puțin decât în ziua anterioară, și 4 la ATI, cu unul mai putin decât în ziua anterioară.

Până miercuri, 64.518 de persoane diagnosticate cu infecție cu SarsCov-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 68 decese (37 bărbați și 31 femei), dintre care 23 anterioare intervalului de referință.

Dintre cele 68 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 de ani, 7 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 12 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 17 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 31 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

67 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Din totalul de 68 pacienți decedați, 51 au fost nevaccinați și 17 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între 52-97. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel