Celebrul Titanic a fost recret din piese LEGO de o companie specializata in astfel de productii. Vasul masoara sapte metri si a fost construita din 220.000 de piese.
Expozitia LEGO Brick 2015, care a avut loc in Londra, in perioada 11-13 decembrie, a adus in prim plan pasionatii celebrei jucarii, care au reusti sa construiasca in acest an cele mai impresionante piese. In jur de 60 de scene din filme au fost refacute din LEGO, pentru care s-au folosit peste trei milioane de piese. Printre ele, personajele din Ice Age, o scena din Hobbit, reproducere Her Majesty's Theatre sau scene din Harry Potter. Produsele au totalizate milioane de ore de munca si de piese imbinate de sute de pasionati.
Cea mai importanta creatie care a atras atentia a fost Titanicul, vas plecat in 1912 din portul Liverpool si care s-a scufundat dupa ce s-a lovit de un iceberg, la prima sa cursa transatlantica. Vasul din piese LEGO a fost creat de compania Bright Bricks, specializata in astfel de reproduceri. A fost nevoia de munca a 25 de oameni timp de trei luni pentru a imbina din piese LEGO vasul de sapte metri lungime.
Ed Diment, fondatorul companiei Bright Bricks, explica de unde i-a venit ideea: "Sunt un mare fan al vapoarelor - am construit RMS Queen Mary (n.r. vas de croaziera) anul trecut. Desigur ca trebuia sa facem si Titanicul, dar mare noastra problema a fost ca foarte multi oameni l-au refacut in trecut din piese LEGO. Trebuia sa fim siguri ca al nostru este cel mai reusit si sunt sigur ca este".
Pentru a se asigura ca a lor este cea mai aproape de realitate, cei de la Bright Bricks s-au documentat din planurile originale dupa care a fost construita celebra nava. Titanicul lor din piese LEGO a fost astfel refacut la o scala de 1 la 40.
Inainte sa infiinteze compania Bright Bricks, Ed oferea consultanta in management. Intr-o zi insa, un prieten de-ai sai i-a propus sa investeasca in ceea ce este acum una dintre cele mai mari firme care face astfel de reproduceri. Si-a dat demisia si s-a dedicat in totalitate dezvoltarii Bright Brick: "Imi place ca din LEGO poti construi o creativa, uitati-va si bucurati-va, apoi demolati-o si faceti altceva din ea".
Cat despre piesele pe care le foloseste, Ed nu trebuie sa dea buzna in magazine si sa se chinuie sa cumpere sute de cutii LEGO. El detine "Certificatul Profesional LEGO" - singurul din Mare Brtianie care are aceasta atestare - si care il ajuta sa cumpere cate piese vrea direct de la compania mama.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu