CCIR, implicare majoră în promovarea învățământului profesional dual

Camera de Comerț și Industrie a României organizează dezbaterea Învățământul profesional dual – soluție pentru forța de muncă necesară economiei reale. Evenimentul, care se dorește a fi o premieră în spectrul educațional din România, va avea loc, miercuri, 22 martie  la Sala Mihai Eminescu, Centrul Expozițional Romexpo. 

În cadrul dezbaterii se vor reuni decidenți politici din Guvernul și Parlamentul României, la care se vor  alătura reprezentanți ai Corpului Diplomatic acreditat în România, mediului asociativ, instituțiilor financiare, patronatelor și asociațiilor neguvernamentale, companiilor, consultanților și mass-media.

Mihai Daraban, președintele CCIR, va prezenta poziția Camerelor de Comerț și Industrie din România privind organizarea și promovarea învățământului profesional dual ca alternativă pentru criza forței de muncă calificate din România, pentru stimularea creșterii economice pe termen mediu și lung.

"Trebuie să avem o idee despre necesitățile economiei. Sunt lucrurile care trebuie să ne preocupe și cred că persoanele cu putere de decizie din învățământ trebuie să înțeleagă că această direcție nenegociabilă de a menține unele catedre trebuie schimbată pentru că (...) învățământul românesc a fost deteriorat din interior', declara recent  Mihai Daraban.

[citeste si]

În acest sens, structura forței de muncă din țara noastră este într-o continuă schimbare, fiind necesară armonizarea resurselor umane cu cererea de muncă din partea mediului privat, în concordanță cu profilul economic al României.

Ce urmărește CCIR prin introducerea învățământului dual

CCIR vrea ca absolvenții învățământului obligatoriu au posibilitatea de a intra pe piața muncii și, în același timp, de a continua pregătirea profesională la un nivel superior de calificare. Învățământul dual marchează marele avantaj de a se desfășura pe baza unui contract de muncă, încheiat între agentul economic și elev.

CCIR va propune abordarea unor subiecte relevante pe această temă, precum:

• implicarea mediului asociativ şi de afaceri în definirea unei legi a educaţiei armonizată realităților și nevoilor pieței muncii;

• aprofundarea parteneriatului public-privat, pentru asigurarea cadrului necesar dezvoltării resursei umane;

• bune practici ale Camerelor de Comerţ și Industrie privind implementarea programelor de formare profesională, prin cooperarea cu autoritățile publice pentru revitalizarea şcolilor profesionale;

• propunerile mediului de afaceri vizând profilele ocupaţionale, conţinutul şi programul formării, adaptate nevoilor angajatorilor;

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel