Care sunt cele mai des întâlnite probleme ale acoperişului? (P)

Acoperișul reprezintă una dintre cele mai importante componente ale unei clădiri, motiv pentru care starea proastă a acestuia poate afecta întreaga structură de rezistenţă a clădirii. De aceea este recomandat să se realizeze, periodic, inspecţii ale acestuia atât la interior, cât și la exterior.

În acest fel pot fi depistate din timp deteriorările minore ale acoperişului, înainte de a începe să facă pagube în interiorul casei, iar repararea acestora vă fi mult mai ușoară. În schimb, dacă se omite inspecţia sau se ignoră micile deteriorări, acestea pot avansa în așa fel încât singura soluție va fi schimbarea acoperişului.

Prin urmare, pentru a se evita apariţia deteriorărilor, iar durabilitatea acoperişului să fie prelungită, recomandat este să se apeleze la servicii profesionale de reparaţii acoperișuri București

Cinci cele mai întâlnite probleme ale acoperişului

Dacă unul dintre principalele cauze care contribuie la deteriorarea acoperişului este calitatea materialelor folosite și a lucrărilor realizate, în timp, chiar și acoperișul realizat din cele mai durabile învelitori va necesita reparații. Astfel că cele mai des întâlnite probleme care pot apărea la acoperișuri, indiferent de starea materialelor, sunt următoarele:

1. Montarea incorectă a învelitorilor

Montajul defectuos sau necorespunzător al învelitorilor este unul dintre motivele care contribuie la apariţia problemelor la acoperiș, precum și la reducerea duratei de viață a acestuia. Un sistem complet pentru un acoperiș cuprinde o mulțime de elemente, cum ar fi învelitoare, termoizolaţie, bariera de vapori, sistem de drenaj, astfel că montarea incorectă a acestora poate permite umidităţii să pătrundă sub acoperiș, ducând la apariţia infiltraţiilor, condensului și mucegaiului.

2. Scurgerile și umiditatea

Cu toate că materialele alese pentru realizarea acoperişului sunt unele dintre cele mai bune, un montaj neadecvat poate duce la apariţia scurgerilor în zonele conductelor de aerisire sau a coşurilor de fum, spre exemplu, precum și la îmbinarea plăcilor sau în jurul şuruburilor. Astfel că umiditatea pătrunde în acoperiș, afectându-i structura acestuia.

3. Omiterea inspecţiei periodice a acoperişului

Pe lângă identificarea deteriorărilor apărute, inspecţia periodică are şi rolul de a curăţa acoperișul de crengi care pot zgâria învelitorile și a frunzelor sau altor resturi care pot înfunda jgheaburile. În acest fel se evită acumularea de apă în anumite zone ale acoperişului, care se poate infiltra ulterior, de asmenea se prelungeşte și durata de viață a acestuia.

4. Puncte și găuri în acoperiș

Condiţiile meteo, cum ar fi grindina sau vântul, pot perfora învelitorile care sunt montate pe acoperiș, iar dacă designul acestuia nu este unul corespunzător, poate duce la acumularea de apă care, în timp, poate duce la deteriorarea acoperişului. De asemenea, apariţia găurilor poate fi determinată și de aplicarea incorectă a produsului de etanșare sau montarea cuielor de prindere în așa fel încât au perforat materialul.

5. Structura inadecvată

Structura acoperişului este extrem de importantă, dacă nu este realizată corect, aceasta putând chiar să cedeze. De aceea este important ca materialele din care este realizată platforma pe care sunt aplicate învelitorile să fie una solidă, care să poată susţine greutatea acestora. Altfel, platforma se poate îndoi sau deforma în așa fel încât sistemul de drenaj să nu mai funcționeze corect, iar apa să se inflitreze mai ușor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel