Apă plată și minerală, contaminată! Mii de litri au fost retrași din magazine

apa-plata
apa-plata

Mii de litri de apă îmbuteliată au fost retraşi de la comercializare în întreaga ţară, după ce s-a descoperit că aceasta conţinea o bacterie rezistentă la antibiotic.

Mii de sticle de apă plată şi minerală au fost retrase de la vânzare, conţinutul fiind contaminat cu o bacterie rezistentă la antibiotic, care poate provoca infecţii ale aparatului respirator sau urinar, dar şi septicemii şi chiar deces, scrie rtv.net.

Şi în judeţul Bacău a fost descoperită apă cu diverse bacterii, în timp ce în Alba loturi întregi de apă îmbuteliată conţineau o concentraţie de nitraţi peste limita admisă.

Totodată, în Giurgiu, Dolj, Bihor şi Iaşi au fost descoperite firme care îmbuteliau apă deşi nu aveau aviz de la Direcţiile de sănătate.

Aproximativ 27.000 de litri de apă au fost retraşi de la comercializare în 30 de judeţe, iar valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 47.000 de lei.

Până în acest moment autoritățile au evitat să nominalizeze producătorul sau mărcile de apă care au fost scoase de la comercializare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel