Eficiente fără să fie nocive, antibioticele naturale pot neutraliza bacteriile şi microbii.
1. Propolisul
Propolisul este fabricat de albine din rășinile pe care le găsesc pe arbori. Cu el izolează și aseptizează stupul. Numerosii săi agenți anti-bacterieni îl fac eficient în special în caz de gastroenterită și angină. Însă câmpul de acțiune al propolisului este extrem de vast.
Poti folosi propolis simplu sau în asociere cu miere.
2. Extractul de sâmburi de grepfrut pentru gastroenterită
Extractul de sâmburi de grepfrut este bogat în bioflavonoide și are proprietăți antivirale, antifungice și antiparazitare. El ajută la tratarea a numeroase infecții, în special a celor ale căilor digestive.
Folosește extract de sâmburi de grepfrut sub formă de picături, conform indicațiilor producătorului.
3. Usturoi pentru bronșită
Foarte bogat în compuși sulfuroși, usturoiul conține și alicină, o substanță cu efecte antiseptice. Usturoiul este un excelent dezinfectat, mai ales la nivel pulmonar. La aceasta se adaugă proprietăți expectorante și descongestionante, care îl recomandă în special pentru tratarea căilor respiratorii superioare.
4. Echinaceea pentru gripă
Echinaceea este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale pentru tratarea răcelii și gripei. Ea stimulează sistemul imunitar și conține un principiu activ antimicrobian, echinacozida.
5. Arborele de ceai pentru infecțiile ORL
Melaleuca Alternifolia sau arborele de ceai este o plantă originară din Australia, care era folosită de către aborigeni pentru a trata tusea, răceala și bolile de piele. S-a descoperit că frunzele arborelui de ceai conțin esențe aromatice antiseptice și antibacteriene.
Arborele de ceai este folosit în special sub formă de ulei esențial. Acest ulei esențial poate fi folosit de copiii mai mari de 12 ani și femeile însărcinate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu