Andrei Pleșu, în Der Spiegel: România seamănă cu Ungaria

plesu
plesu

Andrei Pleșu, fostul consilier din primul mandat al lui Traian Băsescu, care a demisionat în 2005, invocând motive de sănătate, iese la rampă în apărarea președintelui suspendat într-un articol publicat în cotidiaul german Der Spiegel.  Andrei Pleșu își exprimă îngrijorare față de încălcarea legilor democrației în România, asemănând tensiunile politice din țară cu cele din Ungaria post-comunistă care aduc prin unele practici cu atmosfera din perioada horthystă.

Fostul consilier al lui Băsescu  remarcă faptul că România se află ”în pragul unei dictaturi” și seamănă tot mai mult cu Ungaria unde se observă o serie de ”impulsuri fasciste şi dictatoriale, o atmosferă de bătălii personale şi restricţii drastice ale libertăţii de exprimare.”

Andrei Pleșu face o trecere în revistă a celor mai importante evenimente petrecute de la preluarea mandatului de căter Guvernul Ponta. El amintește astfel de plagiatul primului ministru, de scandalul privind reprezentarea la Consiliul European de la Bruxelles, subordonarea Monitorului Oficial și a ICR-ului, dar și suspendarea lui Traian Băsescu.

”Premierul a mers la Summitul Consiliului European de la Bruxelles fără să aibă mandat să reprezinte România. Făcând asta, a ignorat o decizie a Curţii Constituţionale care a decis că preşedintele ar fi fost cel care trebuia să meargă la Bruxelles. Şi ce s-a întâmplat imediat? Puterile Curţii Constituţionale au fost dramatic tăiate" mai scrie Andrei Pleșu și preluat de B1TV.

 ”În România domnește o atmosferă de uimire și nesiguranță…Cine ar vrea să trăiască într-o astfel de țară?” se întreabă retoric Pleșu în finalul articolului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel