Anchetă FBI! Rusia ar fi atacat SUA

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) din SUA desfăşoară o anchetă în legătură cu natura şi scopul unui atac informatic asupra Comitetului Naţional Democrat (DNC), a anunţat luni agenţia, în contextul preocupărilor că hackeri ce lucrează pentru Rusia încearcă să se folosească de această breşă pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din Statele Unite, relatează agenţia Reuters.

Luăm foarte în serios un atac de acest fel şi FBI-ul îşi va continua investigaţiile şi îi va trage la răspundere pe cei care reprezintă o ameninţare pentru spaţiul cibernetic, a precizat FBI într-un comunicat.

La sfârşitul săptămânii trecute, WikiLeaks a publicat e-mailuri trimise între angajaţi ai DNC ce păreau să expună un favoritism pentru presupusa candidată democrată Hillary Clinton în faţa principalului său rival din alegerile primare, senatorul Bernie Sanders.

Corespondenţa a dus la demisia preşedintei DNC, Debbie Wasserman Schultz, duminică, demisie ce intră în vigoare la încheierea Convenţiei partidului la Philadelphia. Luni, la o reuniune înainte de Convenţie, unii protestatari au făcut ironii pe seama lui Debbie Wasserman Schultz.

Separat, Comisia pentru servicii secrete din Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a fost pusă la curent în legătură cu atacul cibernetic şi va cere informaţii despre o orice posibilă legătură cu Rusia sau cu un alt stat, a afirmat un membru al Camerei, democratul Adam Schiff.

Directorul de campanie al lui Hillary Clinton, Robby Mook, a declarat duminică la CNN că e-mailurile au fost publicate de către presupuşi hackeri ruşi, în scopul de a semăna discordie la Convenţia Democrată şi de a-l ajuta pe nominalizatul republican Donald Trump, rivalul candidatei democrate la alegerile prezidenţiale americane din 8 noiembrie.

Stafful de campanie al lui Trump a catalogat drept absurde afirmaţiile taberei rivale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel