Ingrediente
800 gr cartofi fierţi în coajă, 250 gr brânză telemea, 100 gr caşcaval, 2 ouă, 200 gr smântână fermentată 18%, sare şi pipier după gust, 50 gr unt.
Cum se prepară
Budincă de cartofi cu brânză. Într-un bol adăugăm brânza şi caşcavalul răzuite, smântâna, ouăle, sare şi piper după gust. Amestecăm bine până obţinem o compoziţie omogenă.
Budincă de cartofi cu brânză. Cartofii fierţi se curăţă de coajă şi îi tăiem în felii potrivite. Într-un vas termorezistent (uns cu unt) aşezăm un strat de cartofi alternativ cu un strat de compoziţie cu brânză.
Budincă de cartofi cu brânză. Vom obţine 3 straturi de cartofi şi 3 straturi de compoziţie cu brânză. Introducem budinca la cuptorul preîncălzit la 180C pentru 25 minute sau până se formează o crustă frumoasă.