EXCLUSIV  Alina Bica - Elena Udrea, adevăratul STATUT în COSTA RICA. Lucian Bolcaș: FALIMENTUL justiției române

Avocatul Alinei Bica a declarat astăzi, la ÎCCJ, că fosta șefă DIICOT are statut de refugiat politic în Costa Rica din ianurie 2018. Judecătoarea ÎCCJ a afirmat că Alina Bica nu e refugiat politic, ci solicitant cu carnet provizoriu valabil un an. Documentul prezentat la Antena 3 despre situația Elenei Udrea arăta că și aceasta are ”carnet provizoriu de refugiat”, valabil tot un an. 

”Astăzi am statut de refugiat politic temporar. Solicitant am fost la momentul în care am depus solicitarea (februarie - n.r.) şi am motivat-o, până la momentul acestei audieri (21 martie - n.r.). După această audiere eu am intrat în etapa în care sunt deja refugiat politic cu drepturi depline şi acest statut este, în primă etapă, pe un an de zile, urmând ca la sfârşitul acestui an, dacă situaţia care a generat acest statut nu se schimbă - speranţa mea este că se va schimba în bine în România - atunci voi primi statutul definitiv de refugiat politic.” spunea Elena Udrea despre statutul său. 

Elena Udrea a obținut carnetul provizoriu de refugiat în 21.03.2018 și este valabil până-n 21.03.2019. Alina Bica l-a obținut în 10 ianuarie 2018 și este valabil până-n 10 ianuarie 2019. 

VEZI AICI DOCUMENTUL

Avocatul Lucian Bolcaș, contactat de DCNews, a explicat diferența dintre statutul de ”refugiat politic” și ”solicitant cu carnet provizoriu”. ”Refugiatul politic e un titlu DEFINITIV pe care-l dă justiția unei anumite țări. Refugiat cu un CARNET PROVIZORIU înseamnă că această situația, în țara respectivă e un curs de examinare pentru a se stabili dacă i se acordă titlu definitiv de refugiat de refugiat politic sau nu”. 

”Cea mai gravă acuză asupra modului în care este concepută noțiunea de dreptate în sistemul nostru judiciar”

Avocatul a adăugat: ”Ce vreau să subliniez este FALIMENTUL justiției române în condițiile în care inculpați, vinovați sau nu, fug de justiția din România și preferă justiția unor țări mai puțin dezvoltate și din punct de vedere cultural și judiciar, din moment ce mai mulți inculpați vinovați sau nu fug de justiția pretinsă a UE asta reprezintă cea mai gravă acuză asupra modului în care este concepută noțiunea de dreptate în sistemul nostru judiciar”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel