Firea a încurcat cifrele la conferința de presă a PSD-ului

Gabriela Firea a făcut o gafă, în cadrul conferinței de presă de duminică, confundând legea 307/2004, pentru execitarea profesiei de asistent medical, cu legea 370/ 2004, care este legea pentru alegerea președintelui.

În cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o la sediul PSD, Gabriel Firea le-a reproșat Monicăi Macovei și lui Vasile Blaga, că nu cunosc legea pentru alegerea președintelui, care stipulează că programul nu poate fi prelungit, după ce aceștia ar fi depus o solicitare la BEC pentru prelungirea programului de vot în diaspora. În acest sens, Gabriela Firea a invocat legea 307/2004. De fapt, greșeala este a purtătorului de cuvânt al PSD, care a confundate legea alegerii președintelui, adică 370/2004, cu legea exercitării profesiei de asistent medical, 307/2004.

"Domnul Blaga a anunțat că a solicitat prelungirea programului de vot. Îmi pare rău să îi dezamăgesc, dar ei nu cunsoc legea. De altfel, BEC a anuntat că nu poate fi prelungit programul de vot. Există o lege foare clară, 307/2004, care arată foarte clar cum se desfășoară alegerile și în turul 1, și în turul 2. Cel puțin în cazul doamnei Macovei, sunt uimită. Dacă nici ea nu știe legile, ea fiind jurist. Este o rușine. Cel puțin în cazul domnului Blaga nu pot fi atât de aspră cu critică", a spus Firea.

Un extras din legea 307/2004: "Legea nr. 307/2004 privind exercitarea profesiei de asistent medical si a profesiei de moasa, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania"

Capitolul I - Dispozitii generale Sectiunea 1 - Exercitarea profesiei de asistent medical si a profesiei de moasa Art. 1 Profesia de asistent medical si profesia de moasa se exercita, pe teritoriul Romaniei, in conditiile prezentei legi, de catre persoanele fizice posesoare ale unui titlu oficial de calificare in profesia de asistent medical si, respectiv, posesoare ale unui titlu oficial de calificare in profesia de moasa. Acestea pot fi: a) cetateni ai statului roman; b) cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai unui stat apartinand Spatiului Economic European sau ai Confederatiei Elvetiene; c) sotul si descendentii de gradul I aflati in intretinerea unui cetatean al unuia dintre statele prevazute la lit. b), care desfasoara legal activitati salarizate sau nesalarizate pe teritoriul Romaniei, indiferent de cetatenia lor; d) beneficiarii statutului de rezident pe termen lung, acordat conform normelor Uniunii Europene de catre unul din statele prevazute la lit. b).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel