Armata ar fi putut interveni pentru a stabili locul accidentului aviatic. Un fost pilot militar atrăgea atenția asupra acestei posibilități. El vorbea despre cel mai performant radar din dotarea Armatei Române, aflat la 15 kilometri de locul accidentului din Apuseni.
Fostul pilot militar Valentin Vasilescu a precizat că e vorba despre o unitate de radiolocaţie, înfiinţată înainte de Revoluție, și care cel mai probabil a continuat să aibă avionul BN-2 pe ecran până la 40-50 de secunde înainte de aterizarea forțată. Este poziționată pe un platou, pe Muntele Mare, la 1.800 de metri altitudine.
Un material realizat de trustul de presă al MApN subliniază că unitatea de radiolocație, veche de 50 de ani, oferă cele mai bune posibilități de supraveghere aeriană din România. Mai mult, are o rază de observare de aproximativ 400 de km circulari față de locul de amplasare. În materialul citat, șeful de radar Daniel Blănaru, sublinia că este un radar tridimensional, care oferă trei coordonate despre ținta din spațiul aerian. Datele sunt transmise către eșaloanele superioare de radiolocație și la baza aeriană.
Vezi aici materialul video despre radarul Armatei Române
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu