Manualul de biologie trebuie revizuit. Ce formă au cromozomii - Video

cromozomi
cromozomi

O descoperire a unor oameni de știință relevă faptul că structura cromozomilor, prezentată până în prezent în formă de "X" nu este conformă cu realitatea, ceea ce presupune, inclusiv, revizuirea manualelor de biologie.

Concluzia unui raport bazat pe secvenţierea ADN pentru a produce imagini precise, tridimensionale ale cromozomilor, este că portretizarea cromozomilor sub forma unui „X” este greșită, întrucât ei sunt de fapt mult mai complecşi şi au un aspect mult mai dezordonat, scrie theverge.com, potrivit descopera.ro.

În spatele acestei descoperiri se află un efort substanțial al cercetătorilor de la Babraham Institute, care pentru a crea modelele 3D ale cromozomilor, aceștia au colectat mii de măsurători ale cromozomilor şi apoi le-au combinat folosind un software de modelare computerizată.

Imaginile rezultate dezvăluie formele precise ale cromozomilor aşa cum sunt în cea mai mare parte a timpului: mai degrabă ca nişte forme dezordonate decât „X”-uri (cu toate acestea, cromozomii iau forma unui X în timpul diviziunii celulare).

„Până în prezent, înțelegerea noastră asupra structurii cromozomului a fost limitată la poze neclare şi la diagrame în care era folosită celebra formă de X”, a declarat Douglas Kell, directorul Biotechnology and Biological Research Sciences Council, organizaţie care a finanţat cercetarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel