Un nou transfer de zile mari în Arabia Saudită. Jucător de la Chelsea, cumpărat de Al-Hilal

Kalidou Koulibaly a devenit cel mai recent jucător plecat al celor de Chelsea. Acesta a fost transferat în Arabia Saudită, la Al-Hilal pentru o sumă nedezvăluită oficial.

 

Fundașul central, în vârstă de 32 de ani, se alătură lui Ruben Neves în echipa din Saudi Pro League, scrie BBC.

Mijlocașul lui Chelsea, N'Golo Kante, a acceptat și el să semneze pentru campionii saudiți Al-Ittihad, în timp ce coechipierul Edouard Mendy este aproape să se alăture lui Al-Ahli.

Koulibaly a semnat cu Chelsea de la Napoli, în iulie anul trecut, cu un contract de patru ani.

A ajuns la Stamford Bridge cu experiență europeană și internațională, după ce a ajutat Napoli să câștige Cupa Italiei în 2020 și Senegalul să câștige Cupa Africii a Națiunilor în 2022.

Dar a jucat doar 32 de meciuri pentru club în toate competițiile, marcând două goluri în 23 de apariții din Premier League.

„De la primul meu joc până la ultimul, a fost o onoare să port această insignă”, a scris Koulibaly pe Twitter.

„Sezonul trecut nu a fost cel pe care ni l-am dorit, dar vreau să le mulțumesc fanilor și tuturor celor de la club pentru sprijinul oferit.”

Chelsea nu a dezvăluit cât a plătit Al-Hilal pentru Koulibaly - dar rapoartele sugerează că ar putea fi vorba de 20 de milioane de lire sterline.

Sosirea lui Koulibaly în Arabia Saudită urmează o tendință recentă a cluburilor europene care a început odată cu trecerea lui Cristiano Ronaldo de la Manchester United la Al-Nassr, în ianuarie.

A urmat Karim Benzema de la Real Madrid la Al-Ittihad la sfârșitul sezonului, în timp ce Thomas Partey de la Arsenal și Bernardo Silva de la Manchester City ar fi pe lista altor cluburi din Arabia Saudită.

Tendința subliniază ambiția ligii de a fi una dintre primele cinci din lume și vine în urma deciziei din iunie a Fondului de Investiții Publice (PIF) al Arabiei Saudite, care deține Newcastle United, de a prelua patru cluburi de top din țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel