Analistul Emil Hurezeanu subliniază, după ce DNA a dispus urmărirea penală pe numele Elenei Udrea, că fostul ministru al Dezvoltării a fost politicianul cel mai susținut de fostul președinte Traian Băsescu în ultimii ani.
„În mod public, domnul Băsescu a pledat pentru integritatea, inteligența doamnei Udrea de câte ori a putut. În fiecare împrejurare. Domnii Ponta și Iohannis erau profund corupți înaintea primului tur de scrutin, în viziunea domnului Băsescu. Doamna Udrea nu. Întruchipa toate virtuțile omului politic modern și ales. N-a fost să fie așa. Preferințele politice ale domnului Băsescu pentru doamna Udrea au fost mai ușor de demontat, pentru că, poporul – deși unii spun că e un bizon ursuz și greoi – are instincte foarte bune și ascuțite. Era o poveste în care mai credea, în afară de domnul Băsescu, foarte puțin lume”, a spus Emil Hurezeanu, joi seară, la Digi 24.
Hurezeanu a amintit de ieșirea fostului membru PMP Adrian Papahagi, devenit între timp un contestatar ale Elenei Udrea, care a spus că Udrea l-a susținut la prezidențiale pe Victor Ponta în schimbul imunității.
„Astăzi, domnul Adrian Papahagi dă o declarație în care spune că între doamna Udrea și domnul Ponta ar fi existat o înțelegere înainte de campania prezidențială, care prevedea ca în schimbul imunității doamna Udrea să-l susțină pe domnul Ponta în funcția de președinte. Sunt lucruri noi, toate sunt verificabile. Trebuie să mai adăugăm la toate astea, suntem încă sub efectul surprizei, că doamna Udrea are același drept la prezumția de nevinovăţie ca toți ceilalți politicieni, deocamdată puși sub învinuire”, a mai spus Emil Hurezeanu.
Ce știe Băsescu
Jurnalistul Emil Hurezeanu crede că joi "s-a întors pagina ultimilor zece ani"
"Domnul Băsescu probabil în acest moment stă pe gânduri, reflectează serios, se vor pune întrebări în legătură cu ce a știut domnul Băsescu, cât a știut, despre felul în care a funcționat conducerea politică a României, având în vedere că până în ultimul moment fostul președinte o recomanda pe doamna Udrea pentru cele mai înalte oficii și favoruri ale statului. E foarte posibil să nu fi știut, să nu fi știut totul, dar ne întrebăm dacă acest stat a funcționat într-un astfel de sistem de fraudă organizată, la cel mai înalt nivel, care au fost și celelalte decizii ale lui, cum sunt și celelalte decizii ale lui, cum a funcționat și sistemul politic? Începi să nu mai ai încredere în felul în care sistemul politic a funcționat în România ultimilor ani, dincolo de fraudă, de nevinovăţii și de jaf”, a punctat jurnalistul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu