Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a declarat într-o conferinţă de presă că numărul mare de interceptări efectuate în România duce la concluzia unor elemente de poliţie politică.
S-a dat recent publicităţii de către un avocat de la Cluj o situaţie statistică a interceptărilor făcute în România. (...) Peste 100.000 de interceptări, personal cred că înseamnă enorm de mult şi am putea trage multe concluzii, dar una de fond cred că este foarte corectă: în România ultimilor ani cu atât de multe interceptări nu putem decât trage concluzia că sunt elemente de poliţie politică. Corelând interceptările cu eventuala implicare a instituţiilor statului în alegerile din 2009, cu posibilele şantaje la adresa judecătorilor cu informaţii din arhiva SIPA, am putea să tragem concluzia că România a fost şi că poate încă este un stat poliţienesc şi dezbaterea pe aceste teme trebuie dusă până la capăt, a precizat Ţuţuianu, potrivit Agerpres.
Acesta a subliniat că este momentul în care trebuie să se facă ordine în relaţiile interinstituţionale în ce priveşte sistemul de justiţie.
Este un moment de răscruce în care trebuie să se facă curăţenie în relaţiile interinstituţionale în ce priveşte sistemul de justiţie. Mai pot să adaug, ca şi comentariu, că problema nu priveşte doar pe cei care au cerut mandate de ascultare, ci problema majoră cred că este în sistemul de justiţie, care ar trebui să asigure tuturor garanţia că interceptarea se face atunci când situaţia este de natură excepţională şi că nu devine o practică obişnuită în instrumentarea cauzelor penale, indiferent cine e solicitantul. 100.000 despre care vorbim nu sunt mandate de siguranţă naţională, ci sunt mandate care au fost date la solicitarea parchetelor locale, judeţene, de pe la Curtea de Apel sau DIICOT, DNA, alte instituţii din sistemul judiciar, a mai spus senatorul PSD Adrian Ţuţuianu.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu