Sporuri şi alte facilităţi vor putea fi acordate angajaţilor municipalităţii, conform unui proiect adoptat de CGMB

Consiliul General al Capitalei a adoptat, în şedinţa de joi, un proiect care prevede acordarea unor sporuri şi a altor facilităţi, potrivit legii, personalului angajat în cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi instituţiilor şi serviciilor publice de interes local ale municipalităţii, scrie Agerpres.

Consilierul municipal USR Matei Ţugui a reproşat faptul că proiectul nu prevede concret condiţiile în care se pot acorda aceste sporuri.

"Dacă ar fi specificat proiectul în ce condiţii se acordă sporurile şi pentru ce posturi - în cazul depăşirii indicatorilor de performanţă - am fi putut vota. Dar aşa, nu putem vota acest proiect, în care nu se clarifică nimic. Se acordă un cec în alb pentru a acorda prime discreţionare, în felul în care e formulat", a spus el.

Potrivit proiectului, primarul general, în calitate de ordonator principal de credite şi angajator pentru personalul angajat în cadrul aparatului său de specialitate şi pentru conducătorii instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, în baza competenţelor prevăzute de lege, va stabili concret sporurile şi facilităţile, locurile de muncă şi personalul care beneficiază de acestea, de la caz la caz, în condiţiile legii.

Totodată, conducătorii serviciilor şi instituţiilor publice de interes local, în calitate de ordonatori de credite, în baza competenţelor prevăzute de lege, vor stabili concret sporurile şi facilităţile, locurile de muncă şi personalul angajat din cadrul instituţiilor şi serviciilor publice de interes local care beneficiază de acestea.

În raportul de specialitate sunt invocate prevederile Legii 153/2017, conform cărora funcţionarii publici beneficiază de un spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de până la 15% din salariul de bază, corespunzător timpului acordat. Locurile de muncă, categoriile de personal, mărimea concretă a sporului, precum şi condiţiile de acordare se stabilesc de către ordonatorul principal de credite. Potrivit aceleiaşi legi, suma sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor, inclusiv cele pentru hrană şi vacanţă, acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator de credite nu poate depăşi 30% din suma salariilor de bază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel