Află în articol mai multe despre sindromul burnout.
Psihoterapeutul Alina Robu și medicul Diana Nemeș au explicat ce este sindromul burnout și care sunt persoanele cele mai afectate.
”Cei care suferă de burnout sunt, în marea lor majoritate, cei care lucrează în multinaționale. Cei care vin la psihoterapie sunt bine mersi acum și nu mai ajung la burnout pentru că au învățat ce trebuie să facă. Se lucrează foarte bine cu coerența inimă-creier, pentru că, de fapt, asta se întâmplă, este prea mult stres care nu mai poate fi gestionat în niciun fel. Adică nu mai scade, variabilitatea ajunge să fie foarte mică, pentru că nu mai pot ieși din stres, sunt într-o tensiune permanentă.
Aici se mai adaugă și insomnia, se adaugă și zgomotele în urechi, sau vertijul, începe o somatizare din ce în ce mai complexă. Se mai adaugă și greața de dimineață, dificultatea la înghițire, care la nivel somatic înseamnă că eu nu mai pot să înghit situația în care sunt, se traduce în corp printr-o stare de greață, dureri de cap, stare migrenoidă generalizată, deci toate stările acestea au legătură cu starea asta de tensiune permanentă”, a explicat Alina Robu, în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN
De cealaltă parte. medicul Diana Nemeș spune că și părinții pot fi adesea afectați de acest sindrom.
”Există o multitudine de părinți depășiți total de copiii lor, pe care nu îi pot gestiona nicicum și nu mai au soluție. De multe ori mamele cu copii de până în doi ani sunt deseori sunt în depresie postpartum, dar pot să ajungă și tații în această situație, mai ales când copiii vin unul după altul. Deci această situație se întâmplă foarte des, și ajung să le dea copiilor tablete pe care stau de dimineață până seara”, a explicat Diana Nemeș.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News