Patriarhia anunţă slujbele la Catedrala Patriarhală, de Anul Nou

Patriarhia a anunţat slujbele la Catedrala Patriarhală, de Anul Nou.

Credincioșii vor putea participa la slujbe atât în interiorul Catedralei Patriarhale, cât și în curte, unde vor fi amplasate scaune.

Programul este următorul:

Vineri, 31 Decembrie 2021, Ajunul Anului Nou

Între orele 16:00 – 18:00, va fi oficiată Slujba Vecerniei

Între orele 23:30 – 00:30, va fi oficiată Slujba trecerii dintre ani de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, Anul Nou

Între orele 09:30 – 12:30 va fi săvârșită Sfânta Liturghie arhierească, în interiorul Catedralei Patriarhale, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, și Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii, după slujba de Te Deum, va avea loc proclamarea anului 2022 în Patriarhia Română ca Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului și Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț.

Citește și: Vulnerabilitățile României în fața valului 5 

Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, a spus că una dintre vulnerabilitățile este faptul că aproximativ 60% din populația vulnerabilă din România nu este vaccinată și că numai 25% dintre persoanele care au fost deja vaccinate cu schemă completă au efectuat și doza booster.

Spune că, deși a fost introdus Formularul de localizare a pasagerului (PLF), acesta nu este completat „într-o proporție foarte mare” de cei care vin în țară, ceea ce face dificilă anecheta epidemiologică.

Adriana Pistol a adăugat pe lista vulnerabilităților faptul că foarte multe perrsoane nu respectă măsurile de carantină.

De asemenea, a enumerat pintre vulnerabilități și „întârzierea adoptării certificatului Covid”, ca o măsură de limitare a răspândirii bolii.

„În concluzie, avem o populație receptivă numeroasă, adică populația care se poate îmbolnăvi oricând, avem un risc foarte mare de răspândire a tulpinii Omicron, care are o rată de transmisibilitate mult mai crescută”, a adăugat Pistol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel