În imediata vecinătate a ruinei Arenei "Viscofil" pe 10 noiembrie se produce o amplă acțiune de împădurire a unei zone mlăștinoase: "Plantăm fapte bune în Pădurea Cercetașilor".
Proiectul reprezintă o inițiativă a Centrului Local cercetășesc "Lupii Ageri" Popești-Leordeni, desfășurat în parteneriat cu inițiativa națională pe bază de voluntariat "Plantăm fapte bune în România"și Consiliul Local Popești-Leordeni. Ca partener tehnic, pe bază de voluntariat, în proiect s-a alăturat Ocolul Silvic Brănești.
Pădure de 3,3 ha
În urma acțiunii, cca 1500 de persoane (1034 cercetași, din București, Ilfov și Buzău) vor lăsa în urma lor o pădure de 3,3 ha, cu 21.500 de copaci plantați. Activitatea în cauză a provocat și ecologizarea unei foste gropi de gunoi ilegală, ce se întindea pe o suprafață de cca 4,5 ha de teren.
În acest proiect, Consiliul Local Popești-Leordeni pune la dispoziție suprafața de plantat precum și cheltuiala cu nivelarea solului, iar scarificarea este asigură de Gelda Impex Agricultura. Proiectul este realizat strict din fonduri private, asigurate prin implicarea PFBRo și CL "Lupii Ageri" Popești-Leordeni! Partenerii naționali ai "Plantăm fapte bune în România" sunt JYSK, Bergenbier și Dedeman. Alături de ei, susțin financiar inițiativa și participă cu voluntari CEC Bank, Skanska, Daikin, Rossman, Eurosurvey, Philip Morris, KPMG, Rompharm, Eli Lilly, Biodeck.
Cel mai important proiect verde
"Cercetașul se implică activ în viața localității și a comunităților cu care conviețuiește sau intră în contact. Așa s-a întâmplat și în Popești-Leordeni, oraș sufocat de blocurile construite la foc automat în ultimii ani, dar și de munții de gunoaie de la Glina. Fapta bună, pe care o lăsăm în localitate, se constituie în împădurirea acestei sufrafețe de teren cu material genetic din speciile frasin, stejar roșu, ulm, tei și sânger. În lipsa unui parc, sperăm ca acest plămân verde să reprezinte o speranță în plus pentru sănătatea locuitorilor, dar și un îndemn către autoritățile locale, în implicarea în construirea cât mai multor spații verzi. De altfel, este cel mai important proiect verde care se produce în istoria orașului și, probabil, printre cele mai importante - realizate în imediata vecinătate a Capitalei" - Ovidiu Ciutescu, șef Centru Local "Lupii Ageri" Popești-Leordeni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu