Prof. dr. Vlad Ciurea a spus cum putem să consumăm micii astfel încât aceștia să nu ne facă rău.
De obicei, în România, Ziua Muncii este sărbătorită de către mulți în natură. Mâine este 1 Mai și, deși suntem în post, sunt multe persoane care vor păstra tradiția grătarelor încinse și nu vor renunța la mici sau la friptură. Prof. dr. Vlad Ciurea a explicat anterior care este efectul pe care consumul de mici îl are asupra organismului și cum îi putem mânca astfel încât să nu ne facă prea mult rău.
"De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întregul organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. La baza alimentelor, de la egipteni se știe, că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente", a spus Vlad Ciurea în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
"Una este ceea ce îi place stomacului, acea bunătate a stomacului, și alta este creierul. Vă dau un singur exemplu. Când simțim mititeii care sfârâie pe grătar, plecăm în direcția respectivă. Ne-am dus după vizualizare, după zgomot, după miros.
Ancestral, în genomul românesc, s-au imprimat acești mititei care ne plac tuturor. Însă creierului nu îi plac. Nu are voie creierul să acceadă la acest produs. Nu am spus să nu guste de două ori pe an, de trei ori pe an, dar să nu fie o mâncare frecventă. Pentru că această compoziție, pentru celula nervoasă, nu este de cea mai bună calitate", a mai spus doctorul.
"Ca să îl păcălim, mergem mai la distanță și găsim altceva care să îi placă. Trebuie să facem asta. Creierul trebuie educat, trebuie modelat, nu intoxicat. Și într-adevăr, dovadă că sunt foarte multe persoane care în ziua de astăzi mănâncă foarte curat, mănâncă vegan, alții țin post și au reușit", a mai spus Vlad Ciurea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu