Manda: "Elena Udrea a dat nume". Afirmaţii bombă

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a spus, joi, 19 octombrie, că Elena Udrea a dat detalii, la audieri, cu privire la statul paralel, culoarele din justiţie şi din media, dând nume de persoane din Justiţie sau din conducerea SRI.

"Doamna Udrea ne-a explicat cum a apărut această construcţie a statului paralel, când a apărut şi cum au evoluat lucrurile, dându-ne exemple de persoane cu nume şi prenume din tot ce înseamnă această relaţie a unor persoane din conducerea SRI cu unele persoane din Justiţie.

A explicat cum au fost create culoarele din Justiţie, cum sunt culoarele din media, a dat inclusiv nume de persoane din Justiţie sau nume de persoane din conducerea SRI", a afirmat Claudiu Manda.

A menţionat că aceste lucruri se refereau la perioada de dinainte ca la conducerea SRI să se afle Eduard Hellvig şi că urmează să fie verificate de comisie.

Manda a mai spus că Elena Udrea s-a referit "la două, trei, patru persoane, ofiţeri din conducerea SRI de la vremea respectivă".

Şeful comisiei SRI a menţionat că Elena Udrea a povestit faptul că, "în general se foloseau un fel de influenceri sau discuţii directe cu factorii de decizie politici atunci când aveau nevoie de a pune în diferite poziţii în Justiţie astfel de persoane'. 'A mai dat (Elena Udrea - n.r.) un exemplu (...) în care spune că un ofiţer SRI i-a dat telefon doamnei Bica şi i-a spus: 'marţi, să mergi să faci în cazul X, să soliciţi arestarea persoanelor pe care le anchetaţi', în contextul în care nu cred că era atributul SRI sau cel puţin aşa ne-a transmis doamna Udrea', a adăugat Manda, potrivit Agerpres.

Preşedintele comisiei SRI a subliniat şi faptul că Elena Udrea a relatat şi despre întâlnirile neoficiale pe care le avea şi unde 'se contura ideea că PSD era un partid puternic care trebuie ajutat să nu mai ocupe atât spaţiu în spectrul politic'.

'Ne-a mai prezentat şi ne-a spus despre întâlnirile care aveau loc în perioada lui 2009, 2010 şi după, întâlniri care erau precedate de chestiuni oficiale, după care erau succedate de întâlniri oarecum neoficiale şi persoane din conducerea SRI, persoane din Justiţie, persoane din mediul politic care participau la astfel de întâlniri. La aceste întâlniri informale spunea, spre exemplu, se contura ideea în anul 2010 că PSD era un partid foarte puternic şi că ar trebui ajutat să nu mai ocupe atât spaţiu în spectrul politic şi că soluţia ar fi ca baronii locali ai PSD să fie anchetaţi şi deferiţi Justiţiei. Mai degrabă o decizie, nu neapărat o chestiune că ar fi greşit cineva', a mai spus Manda. Potrivit lui Manda, Udrea a prezentat şi nume de persoane din media sau instituţii din media care au o relaţie apropiată cu SRI sau care au fost finanţate la un moment dat de oameni de afaceri ca urmare a unor legături sau apropieri de SRI. 'Ne-a mai dat încă un exemplu în care preşedintele României ar fi fost dezinformat şi spune că de data aceasta ar fi fost chiar o informaţie scrisă ajunsă la preşedintele României pe un anumit caz pe care o să-l punctăm şi o să-l dezvoltăm cu preşedintele României. (...) A mai spus un lucru pe care îl considerăm, cred, foarte grav, o declaraţie a domnului Coldea spusă doamnei Udrea atunci când a întrebat 'dar de ce o susţineţi atât de mult pe doamna Kovesi', spunea, nu cred că greşesc, că a fost destul de utilă sau foarte utilă în perspectiva alegerilor din 2009, a alegerilor prezidenţiale', a adăugat Claudiu Manda.

[citeste si]

Manda a precizat că Elena Udrea s-a referit la nume de persoane din SRI, cum ar fi George Maior, Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel