EXCLUSIV  Localităţile dependente de şefii de partide. Dumitru Sandu: Le poţi controla mai uşor

Mihai Ciobanu / 03 aug 2018 / 15:48 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Sociologul Dumitru Sandu, autorul propunerii de regionalizare a României, a vorbit, la DC News, despre marea problemă a sutelor de localităţi care nu reuşesc să se autofinanţeze şi care ar trebui să se unească. 

Sociologul Dumitru Sandu a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre o mare problemă cu care se confruntă România din punct de vedere administrativ, şi anume numărul foarte mare de comune mici şi sărace. Acestea sunt dependente de ajutorul de la judeţ sau de la Guvern, au bugete care abia acoperă cheltuielile cu salariile din primărie şi care ar trebui să se unească.

"În clipa de faţă avem marea problemă a comunelor, economic vorbind, neviabile. Avem comune mici sau sărace, aproximativ 700, dacă nu 1.000-2.000. În total, în România avem 2.861 de comune, iar din ele circa 700-800 trebuie unificate. […] E posibil ca presiunea populaţiei (n.r.- care cere să se facă investiţii în localitate) să contribuie la reluarea procesului.

Dar, pe de altă parte, toate aceste schimbări de factură administrativ-teritorială au o componentă de jocuri de putere. Pentru că, dacă sunt primari care au realizat că e bine ca localităţile să se unească, în egală măsură sunt şefi de partide care ştiu foarte bine că e mai bine să ai mai multe comune pe care le poţi controla mai uşor", a explicat Dumitru Sandu.

Urmăreşte declaraţiile sociologului Dumitru Sandu, aici:

 Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26