Gérard Depardieu a fost plasat în arest preventiv. Este acuzat de agresiune sexuală asupra mai multor femei

Sursa Foto: Facebook Gérard Depardieu
Sursa Foto: Facebook Gérard Depardieu

Gérard Depardieu a fost chemat să dea declarații. Ulterior, a fost arestat preventiv.

Actorul a fost plasat în arest preventiv la Paris pentru a fi audiat în legătură cu acuzațiile formulate împotriva sa de două femei care îl acuză de agresiuni sexuale, potrivit Agerpres.

Una dintre plângeri a fost depusă de o decoratoare care lucra la filmul „Les Volets Verts”, regizat de Jean Becker. Ea îl acuză pe actorul francez că ar fi agresat-o sexual în 2021. Plângerea a fost depusă în februarie 2024 și include acuzații de agresiune sexuală, hărțuire sexuală și insulte sexiste. Anchetele privind acest caz au fost preluate de districtul trei al Poliției Judiciare din Paris și indică faptul că presupusele fapte s-au petrecut într-o vilă privată din Paris, în septembrie 2021.

A doua plângere a fost formulată de o fostă asistentă de regie, care susține că a fost victima unei agresiuni sexuale comise de Gérard Depardieu în 2014.

În plus, celebrul actor este deja inculpat din 2020 pentru viol și agresiune sexuală împotriva unei tinere actrițe, Charlotte Arnould. Mai mult, actrița Hélène Darras a depus și ea o plângere pentru agresiune sexuală în timpul unor filmări din 2007, însă acea plângere a fost clasată de Parchetul din Paris din cauza prescrierii faptelor.

Într-o altă situație, în Spania, Gérard Depardieu este vizat de o plângere formulată de jurnalista și scriitoarea Ruth Baza, care îl acuză de viol în anul 1995.

În cursul zilei de luni, 29 aprilie, Gérard Depardieu a fost chemat la o secție de poliție din Paris pentru a răspunde acuzațiilor de agresiune sexuală. Acesta se confruntă cu acuzații grave formulate de două femei, care susțin că au fost victimele unor atingeri nepotrivite în timpul filmărilor. Primul incident ar fi avut loc în 2014, pe platoul de filmare al peliculei „Le Magicien et les Siamois”, regizată de Jean-Pierre Mocky, iar cel de-al doilea incident ar fi avut loc în 2021, pe platoul de filmare al filmului „Les Volets verts”, regizat de Jean Becker. Cu toate acestea, Gérard Depardieu neagă vehement acuzațiile care i se aduc, potrivit The Guardian.

Reacții au început să apară și în România.

"Arestarea preventivă a lui Gerard Depardieu, azi, la Paris, în urma acuzelor și plângerilor adresate justiției pentru viol, agresiune sexuală și abuz de mai multe actrițe, o scenografă, aduce în prim plan proasta așezare, căci fundamentarea sa morală e chestionabilă în ce privește raportul de putere, a unor comunități profesionale, aici actoria de teatru și film. Dar și modul în care mari decidenți, președintele Macron și ministrul Culturii, se situează pe poziții adverse căci actorul fusese decorat cu Legiunea de Onoare. Președintele e mândru de serviciile imense de imagine aduse Franței de către actor, în timp ce ministrul Culturii și fostul președinte Hollande, nu sunt. Acum. Actorul, care e și cetățean rus, privilegiat al regimului Putin, a declarat că nu a agresat pe nimeni. Cum nici Putin" -  a scris pe Facebook Marian Popescu, profesor la Universitatea București.

Gérard Depardieu este, de asemenea, anchetat încă din decembrie 2020 pentru viol şi agresiune sexuală asupra actriţei Charlotte Arnould.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel