REZOLUȚIE PE împotriva României. Eurodeputatul Frunzulică (PSD) o desființează

La Strasbourg, după votul Parlamentului European pe rezoluția privind România, astăzi, marți, 13 noiembrie, fiind intervievat de mai mulți jurnaliști francezi referitor la cum a votat, eurodeputatul Doru Frunzulică (PSD) a spus următoarele:

"Am votat împotriva acestei rezoluții, din mai multe motive. Acest document privind statul de drept în România este parte a campaniei electorale care a început privind următoarele alegeri pentru Parlamentul European din mai 2019. Grupul PPE (popularilor europeni) a dorit să echilibreze situația, după ce a votat împotriva unui partid membru al grupului popular, partidul Fidesz, al Domnului Orban din Ungaria, aducând în discuție acum, o așa numită situație din România, o țară europeană, care are un guvern condus de social-democrați.

Sunt mai multe forțe politice europene care vor să reducă prezența social-democraților în viitorul Parlament European.

Rezoluția aceasta privind statul de drept în România este cel mai eterogen document adoptat vreodată de Parlamentul European, este o 'ciorbă politică', unde fiecare grup politic, în funcție de interese, de sursa informațiilor și de poziția partidului lor membru din România, a introdus în acest document tot felul de sloganuri politice partizane, de cele mai multe ori fără legătură cu realitatea.

Cum este posibil să se facă referire la modul cum se realizează legile în România? Oare se contestă alegerile democratice, libere, care au dus în 2016 la actuala configurație a Parlamentului României?

Este absolut aberant să se critice anumite articole din Codurile penale care au fost declarate neconstituționale și nu se aplică! Faptul că au fost declarate neconstituționale este o altă dovadă că în România există filtre multiple democratice în procesul legislativ.

Rezoluția condamnă intervenția Poliției la demonstrația neautorizată din 10 august 2018, antepronunțându-se asupra unei investigații în curs a autorităților române competente. Din nou e folosit un slogan politic care nu are legătură cu democrația și statul de drept. Nu era normal să se aștepte o hotărâre finală a autorităților judiciare? Cum e posibil o asemenea ingerință și presiune asupra procurorilor români care se ocupă de acest caz? Este aceasta o valoare europeană?

De asemenea, este acuzată România că a pus în aplicare o Directivă Europeană prin care se reglementează transparentizarea fondurilor ONG-urilor?! ONG-urile ar trebui exceptate de la aplicarea legii privind combaterea spălării banilor? De-a dreptul aberant!

Rezoluția are efecte juridice și legislative minime, este în esență un instrument politic, folosit de competitorii politici ai social-democraților. Nu se poate face nicio comparație între situația din Polonia sau Ungaria cu cea din România. Libertatea mass-media și a ONG-urilor este garantată în România. Grava problemă este interferența neconstituțională și nelegală a unor instituții în actul de justiție în România, situație care este amintită foarte timid în Rezoluție. Rezoluția are și o parte pozitivă, aceea în care se solicită Comisiei Europene să publice Raportul UE privind combaterea corupției și monitorizarea luptei împotriva corupției în TOATE STATELE MEMBRE.

Trebuie, de asemenea, deplâns faptul că în Parlamentul European există, din păcate, un număr de eurodeputați români care-și denigrează de ani de zile țara și pe proprii cetățeni. Dintre aceștia, iese în evidență Monica Macovei care nu a pierdut nici acest prilej să fie raportorul grupului conservator pe această Rezoluție, deși, din multiple motive, celelalte grupuri politice au evitat să aibă raportor un deputat român."

Următoarele alegeri, un test

Din păcate, în acest an aniversar al României, lipsa de solidaritate pe marile proiecte și programe ale țării se manifestă într-un mod incalificabil și în Parlamentul European. Sunt convins, a replicat Doru Frunzulică, că cetățenii români vor ști ce să voteze la următoarele alegeri pentru Parlamentul European - candidați care să apere și să promoveze drepturile, libertățile și interesele românilor în Uniunea Europeană, în cadrul căreia România va prelua începând cu 1 ianuarie 2019 președinția Consiliului Uniunii Europene. România, o țară pro-europeană, ai cărei cetățeni susțin integrarea europeană, ar trebui tratată cu respectul cuvenit unui membru loial și corect. Asemenea acțiuni, cum a fost rezoluția votată astăzi în Parlamentul European, nu fac decât să scadă susținerea românilor pentru proiectul european. Din păcate!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel