Dosar Microsoft. Ce au declarat Dorin Cocoș, Dumitru Nicolae și Gabriel Sandu la ÎCCJ

Trei dintre inculpații din dosarul Microsoft au început să facă dezvăluiri în fața magistraților de la Înalta Curte.  Este vorba despre fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae. Toţi sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Dorin Cocoş, Dumitru Nicolae şi Gabriel Sandu şi-au recunoscut faptele din dosarul Microsoft. Cocoş a declarat, luni, în faţa instanţei că banii din şpaga din dosarul Microsoft au fost folosiţi pentru campania prezidenţială a lui Traian Băsescu, potrivit România TV. În plus, Dumitru Nicolae a precizat că banii proveniţi din mită au fost depuşi într-un cont, pe care DNA a pus sechestru. În schimb, fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, zis "Pinalti", a negat acuzaţiile din dosar şi nu-şi recunoaşte vina.

În afară de Gheorghe Ștefan, toți ceilalți și-au recunoscut faptele și au cerut procedura simplificată a procesului, lucru acceptat de magistrați. În cazul unei eventuale condamnări, ei pot beneficia de o reducere cu până la jumătate din pedepse.

[citeste si]

Potrivit România TV, Dorin Cocoş a spus, în faţa instanţei, că banii din dosarul Microsoft au fost folosiţi pentru campania prezidenţială a lui Traian Băsescu.

"Vreo 300.000 de geci, 100.000 de pixuri, 27 de containere de materiale.‎ Erau necesare pentru campania PDL, valoarea materialelor era de 3,3 milioane de euro. Eu am dus vreo 600.000 la sediul PDL", a declarat Dorin Cocoş în faţa judecătorilor.

"Din toţi banii încasaţi de la Pescariu, mie mi-au rămas în jur de 1,2 milioane, adică 700.000 ca împrumut bancar, care se regăsesc şi în declaraţiile de avere ale fostei mele soţii şi 500.000 de euro cash, aduşi de Pescariu", a mai precizat Dorin Cocoș.

De cealaltă parte, omul de afaceri Dumitru Nicolae a precizat că banii proveniţi din prejudiciul produs de acesta în dosar au fost depuşi într-un cont, pe care procurorii au pus sechestru. Potrivit România TV, ar fi vorba despre 7,6 milioane de dolari şi 2,7 milioane de euro.

Trei guverne au avizat timp de zece ani unul dintre cele mai mari contracte din istoria României. Sute de milioane de euro au fost plătite pentru închirierea unor licențe care au ajuns la zeci de instituții ale statului. Este cel mai mare din istoria anchetelor anticorupție din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel